Meniu
Search
x

Video Doi copilași din Buzău, de 1 și 3 ani, au murit după ce părinții au refuzat internarea lor în spital. Micuții erau suspecţi de meningită

Situaţie şocantă în Buzău. Doi copii, de unu şi trei ani, au murit după ce părinții lor, membri ai unei comunități religioase, au refuzat internarea lor în spital. Copiii erau suspecţi de meningită. Îngrijorările sunt cu atât mai mari pentru că în comunitatea de unde provin copiii, oamenii sunt reticienţi şi refuză colaborarea cu medicii.   

De Redactia Observator la 04.02.2022, 08:53
Vezi și

Cei doi copii, o fetiţă şi un băieţel, provin dintr-o comunitate din comuna Rîmnicelu. 2.700 de persoane trăiesc aici, dintre care în jur de 1.000 de copii. 

Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat: Primul copil, cel de un an şi o lună, s-a prezentat pe Camera de gardă pedriatrie în ziua de 19 ianuarie, seara la orelele 22.00, cu stare generală grav alterată, somnolent.

Părinții au refuzat internarea chiar dacă starea fetiței era gravă

Chiar dacă starea fetiţei era foarte gravă, părinţii au refuzat internarea şi au cerut un tratament pentru acasă. Însă medicul de gardă le-a spus că tratamentul poate fi făcut doar într-un spital performant.

Pe acelaşi subiect

Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat: Până la sosirea ambulanţei copilul a fost transportat în secţia ATI. Din nefericire, acolo a decedat în câteva minute.

9 zile mai târziu, a apărut un alt caz. De această dată, era vorba despre un băieţel de 3 ani, din aceeşi comunitate.

Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat: I s-a recomndat internarea, mama din nou a refuzat, şi a semnat refuzul de internare.

Netratată la timp, meningita duce la deces

Părinţii s-au întors cu copilul în comă, după trei ore. Medicii n-au mai putut face nimic. Decesele au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică care a şi început o anchetă epidemiologică cu suspiciunea de meningită, o boală infecțioasă gravă care, netratată la timp, duce la deces. 

Dumitru Stanciu, primarul comunei Rîmnicelu: Concepţia lor este să nu stea internaţi, să nu se vacccineze. 8.10 Vin diferiţi predicatori care îi învaţă să nu se vaccineze.

Cauzele morții vor putea fi stabilite doar după analizarea probelor prelevate după deces.

Până la stabilirea diagnosticului, autoritățile au mers în comunitate pentru a-i convinge pe localnici să se testeze. Polițiștii au deschis două dosare penale, iar în funcție de rezulatul anchetei se va stabili dacă părinții şi-au dus prea târziu copiii la spital. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Doi copilași din Buzău, de 1 și 3 ani, au murit după ce părinții au refuzat internarea lor în spital. Micuții erau suspecţi de meningită

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman