Antena Meniu Search
x
LIVE

Doi foşti angajaţi ai unei platforme de vânzări online au păgubit firma cu peste 200.000 de lei. Foloseau vouchere pentru a cumpăra produse livrate la EasyBox

Doi tineri, foşti angajaţi ai unei mari platforme de vânzări online, sunt cercetați de poliție după ce aceștia ar fi comandat bunuri pe care le-au achitat cu vouchere de reducere false, timp de doi ani, potrivit Agerpres. 

De Redactia Observator la 16.03.2023, 18:48
Foloseau vouchere pentru a cumpăra produse livrate la EasyBox
Doi foşti angajaţi ai unei platforme de vânzări online au păgubit firma cu peste 200.000 de lei - Shutterstock

Potrivit datelor comunicate, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi, la începutul lunii martie, de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere.

Prejudiciul cauzat de cei doi este de aproape 210.000 de lei

"Din cercetări a reieşit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei. În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi", precizează informarea IJP Prahova.

Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară unde aceştia locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro.

În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri din judeţul Buzău, respectiv Dâmboviţa a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Doi foşti angajaţi ai unei platforme de vânzări online au păgubit firma cu peste 200.000 de lei. Foloseau vouchere pentru a cumpăra produse livrate la EasyBox