Antena Meniu Search
x

Video Doi hoţi minori, prinşi după ce un jurnalist i-a urmărit cu drona. Poliţiştii primeau de la el indicaţii în timp real

Imagini în premieră pentru România: poliţiştii din Lugoj au prins doi hoţi cu drona! Dacă speraţi că au folosit aparatele pe care le au şi ei în dotare, v-aţi înşelat. Întâmplarea a făcut ca în zonă să filmeze un jurnalist local. Scenele de urmărire par însă desprinse din filme. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.04.2023, 20:04

Vezi și

Imaginile din dronă au suprins goana nebună a celor doi adolescenţi de 13 şi 16 ani care furaseră "mărunţişuri" dintr-un magazin. Urmărirea celor doi începe pe şinele de cale ferată din Lugoj. Desprinşi de realitate, ca într-un joc video, cei doi sar un gard şi încearcă să se facă nevăzuţi. Primul îşi găseşte adăpost în curtea unei fabrici, în timp ce al doilea continuă fuga pe străzile din oraş.

Iulia Pop, reporter Observator: Punctul final pentru unul dintre fugari a fost în această curte. Încolţit de poliţişti, nu a avut altă şansă decât să se urce pe acoperiş. În tot acest timp proprietarii habar nu aveau de operaţiunea specială din ograda lor pentru că nu erau acasă. 

Acţiunea ar fi fost aproape imposibilă pentru poliţişti fără sprijinul unui jurnalist local care opera drona la mare înălţime. Ziaristul şi-a dat seama ce se întâmplă şi le-a oferit agenţilor indicaţii în timp real. 

Doru Iacob, jurnalist: Nu le venea să creadă când le-am spus ''vedeţi că este în curte acolo'', le-am dat locaţia, cum au putut să ajungă acolo? Cred că a fost vital faptul că am avut posibilitatea să-i supraveghez de sus. 

Pe acelaşi subiect

Aventura ilegală a celor doi puşti a început într-un magazin

Aventura ilegală a celor doi puşti a început într-un magazin, unde ar fi furat un tricou, o husă de telefon şi un briceag. Au vrut să mai dea o lovitură la o firmă, însă poliţiştii le-ar fi tăiat calea. De acolo ar fi pornit şi urmărirea pe străzi pe o distanţă de câteva sute de metri până în zona şinelor de cale ferată. De pe acoperişul casei unde s-a refugiat, adolescentul de 16 ani a fost capturat cu uşurinţă de poliţişti. Tot datorită dronei a fost găsit şi prietenul său care se ascunsese sub o scară. 

Doru Iacob, jurnalist: Am fost surprins să văd că fugarii sar gardul ca şi cum ar fi fost un gard micuţ. Pur şi simplu nu aveau nicio şansă poliţiştii să-i prindă din spate. 

Agenţii din toată ţara au şi ei drone în dotare. Doar că nu sunt scoase în teren pentru astfel de cazuri, ci sunt folosit de cele mai multe ori pentru operaţiuni speciale şi pentru a căuta persoane dispărute. 

Doru Iacob, jurnalist: Aici sunt oamenii care nu ştiau ce se întâmplă, pentru că nu au realizat că cineva a sărit gardul, oamenii le-au dat asigurări că nu s-a întâmplat nimic şi nu e nimeni. 

9.000 de minori au încălcat legea în 2022

Copiii au fost duşi la audieri unde şi-au recunoscut şi fapta. 

Andreia Jerdea, IPJ Timiș: Minorul în vârstă de 13 ani a fost predat părinţilor, iar cel în vârstă de 16 ani reprezentanţilor centrului de plasament Gavojdia. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea luării măsurilor legale care se impun. 

Doar anul trecut aproape 9.000 de minori au încălcat legea, însă, doar jumătate au răspuns penal pentru faptele lor. Cele mai multe infracţiuni în rândul copiilor sunt de furt şi loviri sau alte violenţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Doi hoţi minori, prinşi după ce un jurnalist i-a urmărit cu drona. Poliţiştii primeau de la el indicaţii în timp real