Antena Meniu Search
x

Video Doi studenți din Timișoara ajută restaurantele să reducă risipa alimentară. În doar trei luni s-a salvat o tonă de mâncare

Hotărâţi să reducă risipa alimentară, doi studenţi din Timişoara vor să implementeze şi în ţara noastră un sistem care există deja în ţările nordice. Tinerii antreprenori au creat o platformă pe care restaurantele pot oferi la preţuri modice surplusul de mâncare. Iar ideea pusă în practică deocamdată doar în oraşul lor a avut mare succes. În doar câteva luni, de la trei restaurante interesate, s-a ajuns la 16.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 16:48

Vezi și

Risipa alimentară este una dintre cele mai mari probleme ale zilelor noastre, iar doi studenţi din Timişoara par să fi găsit o rezolvare: au creat o platformă pe care întâlnesc cererea cu oferta. Mai exact, pe cei dornici să mănânce o mâncare bună la un preţ modic şi pe cei care le pot oferi asta.

Simona Sicoe, reprezentant restaurant: Este un mare ajutor pentru restaurant să știu că la finalul zilei nu arunc mâncare și cineva se bucură de mâncare.

Pe platformă există în acest moment aproape 5000 de potenţiali clienţi şi 16 restaurante.

Student: Pentru rezervarea unui meniu, clientul lasă o rezervare, noi îi dăm o bifă verde şi el se duce la restaurant în intervalul stabilit să o ridice.

Rareş Mară, student: Acest concept există deja în țările nordice. Până la finalul anului vrem să ne facem o bază bine stabilită în Timișoara, apoi vrem să ne extindem și în Arad și Reșița și apoi Brașov și București și anul viitor vrem să ne extindem în toate județele din țară.

În trei luni de activitare, platforma a salvat o tonă de mâncare. Peste 2.000 de meniuri au fost savurate la final de zi, iar restaurantele au avut încasări suplimentare de aproape 23.000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Doi studenți din Timișoara ajută restaurantele să reducă risipa alimentară. În doar trei luni s-a salvat o tonă de mâncare