Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri de 17 ani, reţinuţi după ce ar fi vandalizat maşinile studenţilor din Cluj-Napoca. Şoferii sunt revoltaţi: "E o stradă publică"

Bătaia pe un loc de parcare atinge noi limite. La Cluj-Napoca, 21 de maşini ale unor studenţi au fost vandalizate de localnici. Tinerii au găsit geamurile sparte şi lucrurile răvăşite. Totul s-a petrecut într-o parcare improvizată pe un teren viran. Posibilii agresori: doi tineri de 17 ani, care au fost reţinuţi.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.02.2023, 21:15

Vezi și

Zeci de studenţi au avut parte de un şoc în zorii zilei: şi-au găsit maşinile în parcare cu geamurile sparte, iar într-unele dintre ele lucrurile erau răvăşite. Cum toate autorurismele erau înamtriculate în alte judeţe, tinerii s au dus imediat cu gândul la o răzbunare a localnicilor care îşi revendică teritoriul din parcare

Alin, student: Eu am fost primul care am ajuns. Prima maşină era o dubă, era toată spartă. Am venit tot în faţă şi...mi-am găsit maşina spartă.

Andrei, student: Maşina mea e a treia sau a patra şi am zis că sigur nu am scăpat. Am văzut geamul spart de când am venit de acolo de la depărtare. 

Tinerii au sunat imediat la poliţie, iar o echipă de criminalişti a sosit la faţa locului ca să culeagă probe. Au număr 21 de autovehicule vandalizate.

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Locul în care au fost vandalizate maşinile se află la doar câteva străzi distanţă de un campus universitar. Cu toate că nu este o parcare amenajată, terenul de lângă calea ferată este folosit la mica înţelegere de localnici pentru a-şi lăsa maşinile. 

Localnicii le-au atras atenţia studenţilor să nu mai parcheze în acea zonă

Localnici... care le-ar fi atras atenţia studenţilor să nu-şi mai parcheze maşinile acolo.

Andrei, student: Nu e locul lor privat aici. E o stradă publică. Mie personal mi s-a zis odată că de ce trebuie să venim noi cu maşini, în loc să venim cu trenul sau cu autobuzul.

Student: Nu sunt locuri. Şi cam aici sau pe partea cealaltă se parchează cel mai mult. Domnii de aici, dacă ar fi vrut să ne facă rău că parcăm aici, maxim ar fi rupt un ştergător şi ar fi spart o oglindă. 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere. Până acum, au identificat doi tineri de 17 ani, bănuiţi că ar fi vandalizat autoturismele. 

Lenke Iuhos, psiholog: E bine să ne adaptăm şi situaţiei, să ne dăm seama că şi celelalte persoane au drepturi de a-şi găsi un loc de parcare. Ţine de comunicare şi de flexibilitatea comportamentală a omului.

Cei doi vor fi audiaţi, iar dacă sunt într-adevăr vinovaţi riscă să ajungă la închisoare. 

Andreea Vişan, UPJ Cluj: Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Nu a fost reclamată o stare conflictuală colectivă care să aibă la bază motive rău intenţionate.

În 2021, în acelaşi loc, maşinile a 40 de studenţi au rămas pe butuci după ce le-au fost sparte roţile. Nici până acum nu a fost găsit un vinovat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Doi tineri de 17 ani, reţinuţi după ce ar fi vandalizat maşinile studenţilor din Cluj-Napoca. Şoferii sunt revoltaţi: "E o stradă publică"