Antena Meniu Search
x

Doi ucraineni, tată şi fiu, căutaţi de salvamontiști în Munţii Maramureşului. Au fost găsiți în hipotermie, însetați și flămânzi

În această dimineață, salvamontiştii maramureşeni au pornit spre Vârful Poloninca din Munţii Maramureşului, în zona Bistra, unde s-au rătăcit doi ucraineni, tată şi fiu. Cei doi au sunat la 112, după ce au reuşit să treacă frontiera, temându-se să nu fie prinşi de grănicerii ucrainieni.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 10:20

Doi ucraineni, tată şi fiu, căutaţi în Munţii Maramureşului. Au trecut ilegal frontiera, nu mai au apă, le este şi frig şi se tem să nu fie prinşi de grăniceri

UPDATE: Cei doi ucraineni au fost găsiţi de salvatori în Munţii Maramureşului.

"Salvatorii montani au ajuns pe schiuri de tură la cei doi ucraineni. Aceştia sunt in hipotermie uşoară, flămânzi şi însetaţi. Colegii salvatori montani le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante şi hrană, folii termice de protecţie, iar ulterior vor organiza coborârea terestră din munte", a transmis Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş. 

Tatăl ucrainean şi fiul său, fără apă și provizii după ce au trecut ilegal granița în România

Acţiune în derulare a Salvamont Maramureş, în zona Vârfului Poloninca, pentru recuperarea a doi cetăţeni din Ucraina, tată şi fiu, cu varste de 52 şi, respectiv, 23 ani. Aceştia au reuşit să treacă frontiera şi se află undeva la aproximativ 400 metri pe teritoriul României, într-o zona cu acces dificil. Cei doi au sunat la 112, cerând ajutor de urgenţă.

Spun că nu au provizii şi apă, îi doare capul şi le este frig, nefiind echipaţi corespunzator. În plus, se tem să nu fie prinşi de grănicerii ucrainieni.

O echipă de salvatori montani maramureşeni a pornit de la baza Salvamont şi va face joncţiunea cu echipa Poliţiei de Frontieră Bistra, urmând să urce împreuna pe munte, pentru găsirea, recuperarea şi coborârea celor doi cetăţeni ucrainieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Doi ucraineni, tată şi fiu, căutaţi de salvamontiști în Munţii Maramureşului. Au fost găsiți în hipotermie, însetați și flămânzi