Antena Meniu Search
x

Doina Cornea, cea mai puternică voce a libertăţii şi a luptei împotriva dictaturii comuniste, a fost înmormântată

Cei care au cunoscut-o pe Doina Cornea, cea mai puternică voce a libertăţii şi a luptei împotriva dictaturii comuniste, s-au rugat pentru ea în Foaierul Colegiului Academic, apoi la Cimitirul Central din oraş, unde a fost înmormântată.

Vezi și

A fost zi de rămas-bun la Cluj-Napoca. Cei care au cunoscut-o pe Doina Cornea, cea mai puternică voce a libertăţii şi a luptei împotriva dictaturii comuniste, s-au rugat pentru ea în Foaierul Colegiului Academic, apoi la Cimitirul Central din oraş, unde a fost înmormântată. Doina Cornea avea 88 de ani şi s-a stins în locuinţa ei, vineri dimineaţă.

A fost traducătoare, publicistă şi asistentă la Facultatea de Filologie din Cluj Napoca. Este cunoscută şi pentru scrisorile pe care le-a trimis, ani la rând, la Radio Europa Liberă, unde a denunţat distrugerea satelor şi bisericilor româneşti, dar şi politica dusă de Nicolae Ceauşescu.

A fost arestată câteva săptămâni în 1987, apoi supravegheată permanent de Securitate. În decembrie 1989 s-a alăturat manifestaţiei anticomuniste de la Cluj-Napoca. În 2000, a primit cea mai înaltă disticţie, Ordinul „Steaua României" în grad de Mare Cruce.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Doina Cornea, cea mai puternică voce a libertăţii şi a luptei împotriva dictaturii comuniste, a fost înmormântată