Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dosar Colectiv. Parchetul General a cerut controale la spitalele în care au tratat victimele

Dosar Colectiv. Parchetul General a anunţat că a solicitat şi este în curs de desfăşurare un control la spitalele care au tratat victimele de la Clubul Colectiv pentru a verifica modul de aplicare a planului pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor nosocomiale.

de Redactia Observator

la 31.10.2018 , 16:53

Preoti sustin o slujba de pomenire,in fata fostei fabrici Pionierul, acolo unde, in data de 30 octombrie 2015, a avut loc incendiul din clubul Colectiv, in urma caruia au decedat 64 de oameni, in Bucuresti, - Mediafax Foto via Hepta

Dosar Colectiv. Parchetul General a anunţat că a solicitat şi este în curs de desfăşurare un control la spitalele care au tratat victimele de la Clubul Colectiv pentru a verifica modul de aplicare a planului pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor nosocomiale.

Parchetul General face următoarele noi precizări în cazul tragediei de la Colectiv.

”În cauza disjunsă din dosarul cunoscut generic sub numele de ,,Dosarul Colectiv”, se efectuează în continuare urmărirea penală pentru infracţiunile de ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, privind intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenţa medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecţii nosocomiale şi de acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unităţi de spital din străinătate”, precizează reprezentanţii Parchetului.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit acestora, sunt analizate concluziile a 81 de expertize medico-legale având ca obiective, printre altele, şi ”constatarea unor indicii privind încălcarea normelor de acordare a asistenţei medicale”. În plus, persoane vătămate au fost audiate în legătură cu asistenţa medicală şi posibile infecţii asociate asistenţei medicale.

”De asemenea, au fost formulate solicitări către diferite autorităţi privind documentarea faptelor, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, au fost audiaţi martori, părţi civile (aparţinători ai victimelor decedate), unele dintre acestea depunând înscrisuri, urmând a se proceda la continuarea acestor activităţi. S-a solicitat şi este în curs de efectuare un control al autorităţilor competente la spitale care au acordat asistenţă medicală victimelor de la Clubul Colectiv în scopul de a se verifica, aferent perioadei de interes şi în raport de dispoziţiile Ordinului nr.916/2006 aflat în vigoare, existenţa şi modul de aplicare a planului anual de activitate pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale”, au mai transmis reprezentanţii Parchetului General.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Dosar Colectiv. Parchetul General a cerut controale la spitalele în care au tratat victimele