Antena Meniu Search
x

Video "Toţi au plecat la vestiar, iar pe el nu l-au văzut acolo." Dosar penal deschis de autorități în cazul copilului de 8 ani uitat de instructori în bazinul de înot

Un copil de opt ani din Braşov a fost la un pas să-şi piardă viaţa în timp ce se afla la un curs de înot. Băiatul a rămas în bazin la finalul antrenamentului, fără ca instructorul să observe. Cel care l-a scos din apă, în ultimul moment, este administratorul clubului. Băiatul a stat o săptămână la Terapie Intensivă până şi-a revenit, iar părinţii au făcut plângere penală. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.07.2022, 23:42

Dosar penal deschis de autorități în cazul copilului de 8 ani uitat de instructori în bazinul de înot
Dosar penal deschis de autorități în cazul copilului de 8 ani uitat de instructori în bazinul de înot

Întâmplarea şocantă a avut loc la finalul lunii iunie la un bazin de înot din Braşov, unde nu există salvamar. Copilul era începător, fiind la a opta şedinţă de antrenament. Martorii spun că instructorul era ocupat cu strânsul echipamentelor și nu a observat că unul dintre elevii săi se îneacă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Când sunt orice fel de cursuri, cine trebuie să asigure salvamarul la piscină? Oamenii respectivi sau administratorul?"

"Bineînţeles că oamenii respectivi, nu administratorul. Că ei organizează un curs."

Copilul a fost scos din apă de administratorul clubului. Imediat după incident, în loc să cheme ambulanţa, a aşteptat 20 de minute, în speranţa că băiatul îşi va reveni, susţine tatăl. Abia apoi l-a dus către ieşire, unde îl aştepta mama, cea care a şi sunat la 112.

Pe acelaşi subiect

Tatăl copilului: "Atunci când le-au spus că au terminat, toţi au plecat la vestiar, iar pe el nu l-au văzut acolo. A fost o mobilizare bună. L-au ţinut în vestiar până a plecat toată lumea. A vomitat odată când l-a scos din apă, a mai vomitat o dată când l-a scos de tot. Instructoarea a zis că ea a vrut să sune la 112, dar patronul i-a zis să nu sune."

Reprezentanţii bazinului nu au dorit să ofere niciun punct de vedere despre cele întâmplate."Noi nu oferim detalii. Nu este nimeni disponibil. Este confidenţial. Mulţumesc de înţelegere", au declarat aceștia.

În timp ce administratorul clubului şi instructorul îşi pasau vina, la spital medicii au constatat că în plămânii băiatului se află o cantitate foarte mare de apă. Starea lui a necesitat internarea la terapie intensivă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Băiatul în vârstă de 8 ani a fost nu mai puţin de șase zile internat la secţia de terapie acuţi, la Spitalul Clinic de Copii din Braşov. A fost externat cu şapte diagnostice, printre care pneumonie acută şi insuficienţă respiratorie acută."

Părinţii au depus plângere penală, iar poliţia a deschis o anchetă în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Toţi au plecat la vestiar, iar pe el nu l-au văzut acolo." Dosar penal deschis de autorități în cazul copilului de 8 ani uitat de instructori în bazinul de înot