Antena Meniu Search
x

Foto Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea pilotului Adrian Cernea. Mesajul ministrului Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar panal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa la un concurs de off road, iar la un moment dat maşina în care se afla a fost surprinsă de viitură. Bode a adăugat că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 20.06.2021, 18:59

Adrian Cernea
Adrian Cernea - Campionatul National de Off-Road / Facebook

"Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă”, a declarat Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

Lucian Bode a precizat că a fost deschis dosar penal, după moartea pilotului

"În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hodro-meteorologice. ”Îndemn autorităţile  din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a arătat Bode.

Pe acelaşi subiect

O tragedie care putea fi evitată, dacă se luau în serios avertizările

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat.

Pompierii au reuşit să-l recupereze din torenţii reci pe Adrian Cernea, însă manevrele de resuscitare au fost inutile. Concursul a fost imediat oprit, iar toate echipajele au fost anunţate să se întoarcă la bază. Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă aseară şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia.

Mai multe imagini cu pilotul Adrian Cernea, din ultima sa cursă off-road, vor fi difuzate duminică seară, la Observator 19, de la Antena 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea pilotului Adrian Cernea. Mesajul ministrului Lucian Bode