Antena Meniu Search
x

Video Două refugii perfecte pentru cei care vor să scape de caniculă: turiştii, aşteptaţi la Gura Humorului sau în Gorj, la Peştera Muierilor

Când afară sunt peste 30 de grade, mulţi români caută un refugiu în zonele montane. Fie în concediu, fie doar pentru câteva ore, zeci de turişti au ales să se bucure de aerul curat şi răcoros de munte în parcul de agrement Ariniș din Gura Humorului. Într-un alt colţ de ţară, oamenii au găsit o oază de relaxare şi răcoare în Peştera Muierilor, din Baia de Fier. Fie iarnă, fie vară, în grote sunt doar zece grade.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 07:37

Vezi și

Turiştii care au ajuns în acest weekend în Bucovina s-au bucurat de o doză de mişcare şi relaxare în Parcul de Agrement Ariniş, din staţiunea Gura Humorului. "În parc avem un număr de 10 trasee. Două trasee sunt pentru categoria de vârstă între 4 şi 7 ani. Iar celelalte opt trasee, încep de la vârsta de 8 ani în sus", a declarat Ionuţ, administrator parc de aventură. "Este aer curat pentru copii. Sunt foarte multe divertismente de joacă", spune o turistă.

În plus, turiştii care vor să se întoarcă pentru câteva clipe în anotimpul rece, o pot face cu ajutorul pistei de tubing de vară, deschisă recent aici. "Am văzut că în Europa se practică acest sport. Am luat legătura cu o firmă din Austria, care mi-a pus la dispoziţie echipamentul şi uite aşa, ne dăm la Gura Humorului pe pista de tubing", a declarat Vasile Paşcovici, administrator pistă de tubing. O experienţă la fel de interesantă a fost şi plimbarea cu tiroliana sau escalada. Iar cei care au vrut să se relaxe, au putut să o facă, la piscină.

Într-un alt colţ de ţară, în judeţul Gorj, Peştera Muierilor, din Baia de Fier s-a transformat într-un adevărat furnicar, o dată cu venirea căldurii. Suntem în Peştera Muierilor din localitatea Baia de Fier, din judeţul Gorj. De astfel, cel mai vizitat obiectiv speologic de la noi. Iar în această perioadă caniculară e şi mai vizitat. Mulţi turişti caută pe lângă frumuseţea şi legendele acestei grote şi răcoarea de aici, pentru că indiferent de anotimp, aici, sunt zece grade. Aşa că vizitatorii au nevoie de o haină în plus.

Turiştii care aleg să viziteze peştera, pot descoperi o mulţime de legende demult uitate. "Bărbaţii plecau la război, femeile îşi luau copiii şi bătrânii şi se ascundeau în această peşteră până la trecerea pericolului. În acea perioadă, peştera era cunoscută doar de localnici", spune ghidul. Cei care vor să viziteze peștera din Gorj trebui să scoată din buzunar 20 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Două refugii perfecte pentru cei care vor să scape de caniculă: turiştii, aşteptaţi la Gura Humorului sau în Gorj, la Peştera Muierilor