Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Două secții de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, închise. Mai multe mame spun că au fost infectate cu stafilococul auriu

Situaţie extrem de gravă. Maternitatea Giuleşti, din Capitală, se confruntă cu o nouă criză legată de infecţiile nosocomiale, aşa că mai multe secţii au fost deja închise. În acest moment nu se mai fac internări, iar nașterile premature au fost redirecţionate către alte spitale. Unitatea medicală a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, atunci când zeci de bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococul auriu. 

de Maria Rohnean

la 18.09.2024 , 13:48

Mai multe mame au trimis mesaje pe Fii Observator spunând că, imediat după ce au ajuns acasă, după ce au născut, s-au trezit cu febră și cu o infecție generalizată. Au luat legătura cu medicii de la maternitate cu care au născut și le-au spus că au fost infectate cu stafilococul auriu. 

Mai multe mame spun că au fost infectate cu stafilococul auriu

Medicii le-au dat antibioticul care poate trata această bacterie iar acum sunt în recuperare. Unele dintre paciente însă sunt atât de grav încât ar putea avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. De asemenea, mai mulți bebeluși au fost infectați cu bacteria, dar sunt acum în afara pericolului.

Vezi și

Reprezentanții maternității au luat imediat măsuri de dezimfecție și au închis doua secții, secția de obstretică și cea de nou-născuți normoponderoli, timp e o săptămână.

La finalul acestei perioade de șapte zile au luat din nou probe de sanitație și au fost trimise la DSP, pentru a vedea dacă cele două secții pot fi redeschise în siguranță, fapt care s-a și întâmplat.

Deși secțiile au fost redeschise, mamele care sunt în pericol de naștere prematură vor fi îndrumate către alte maternități din Capitală. În acest moment, activitatea în secția de terapie intensivă nou-născuți se desfășoară aproximativ normal. Au rămas internați doar bebelușii care nu au încă greutatea normală pentru a fi externați. 

Maria Rohnean Like

„Jurnalismul e un mod de viaţă!” Este principiul după care mi-am ghidat activitatea de reporter şi pe care caut să-l transmit şi mai tinerilor mei colegi pe care am ajuns să-i coordonez.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Două secții de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, închise. Mai multe mame spun că au fost infectate cu stafilococul auriu