Antena Meniu Search
x

Video Dramă de proporţii în Vaslui în cazul Buzatu. Baronul a fost arestat chiar de vecina sa, iar acum e plâns de fiul denunţătorului

Susţinere supriză pentru baronul PSD, Dumitru Buzatu. Ginerele lui Emil Savin, cel care l-a turnat la DNA, îl plange la propriu şi spune că-i datorează politicianului  cariera. Informaţii noi apar şi despre cele două femei care apar pe imaginile din ziua flagrantului. Prima - o fostă secretară, ajunsă între timp şefă de cabinet şi administratorul unei firme din portofoliul baronului local. A doua - cea care a pus mâna pe el, şefa DNA Iaşi, vecină cu Buzatu.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 19:43

Vezi și

Cu lacrimi în ochi, Eduard Popică, se declară devastat de arestarea "mentorului" său Dumitru Buzatu. Culmea, după un denunţ făcut chiar de socrul său, Emil Savin. "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată. Sub ochii lui, de 20 de ani am crescut, m-am dezvoltat şi am ajuns cine sunt. este un moment sfâşietor pentru mine", a declarat Eduard Popică, ginerele denunţătorului. Eduard Popică este fost prefect de Vaslui şi apropiat al lui Liviu Dragnea. Spune că nu a ştiut nimic despre flagrant.

Dumitru Buzatu se luptă să scape din arest. Va afla vineri dacă rămâne după gratii

În cel mai sărac judeţ al ţării, Eduard Popică şi soţia lui, fata lui Emil Savin, se laudă pe reţelele sociale cu o viaţă de lux, ca la Hollywood. Vacanțe exotice, haine de brand şi maşini de lux. Tot în grupul de sustintori ai baronului PSD este şi secretara lui, Ana Maria Obreja, despre care se spune că ar avea o relaţie apropiată cu Dumitru Buzatu. Era alături de el şi în ziua flagrantului, pe baltă. Fiul politicianului o descrie astfel: "Este o fată modestă şi muncitoare, nu aş vrea să speculez despre natura relaţiei lor. Era o femeie amărâtă care muncea pentru el şi era om de bază acolo la fermă, hrănea animalele. Mergea pe câmp".

Dar, când nu mergea pe câmp, administra afacerile baronului PSD. "Că îi administra relaţiile este adevărat. Lucra în timpul liber, era administratorul societăţii comerciale", a declarat Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu. Martorii de la partida de pescuit spun despre Ana Maria Obreja că ar fi obişnuit să-i tragă la răspundere pe diverși directori din Primărie. În ziua flagrantului l-ar fi certat pe Dragoş Cazacu, fostul viceprimar al municipiului Vaslui și actualul director al DGASPC.

Apar noi informaţii şi despre ceilalţi protagonişti ai flagrantului de pe baltă. Liderul PSD a fost arestat de propria vecină, procuror-șef la DNA Iași. Cristina Chiriac are casă în Zăpodeni, acolo unde baronul PSD are moşia. Averea lui Buzatu a ajuns acum sub lupa inspectorilor de la Agenţia Naţională de Integritate. Tot ce nu poate dovedi, îi va fi confiscat. Cu Buzatu în arest, PSD Vaslui s-a reunit pentru numirea succesorului său. Cel care îi va lua locul este europarlamentarul Dragoș Benea, vicepreședinte pe regiunea Moldova. "Noi trebuie să găsim mijloacele ca după acest pumn în plex pe care l-a primit PSD să găsim mijlocele şi oamenii să fim primii la linia de finish", a declarat Dragoş Benea.

Între timp, Dumitru Buzatu se luptă să scape din arest. "Domnul Buzatu are o varsta si are o pregatire profesionala care ii permite să respecte toate regulile", a declarat Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu. Dumitru Buzatu află mâine, 29 septembrie, dacă rămâne după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Dramă de proporţii în Vaslui în cazul Buzatu. Baronul a fost arestat chiar de vecina sa, iar acum e plâns de fiul denunţătorului