Antena Meniu Search
x

Video O zi din viaţa localnicilor din Vaslui, judeţul pe care baronul Dumitru Buzatu a avut "grijă" să îl menţină cel mai sărac de 30 de ani

În spatele gratiilor, Dumitru Buzatu a mai primit o lovitură: a fost demis, oficial din funcţia de preşedinte al Consilului Judeţean Vaslui. Baronul PSD a ajuns în arest, pentru 30 de zile, după ce a luat mită peste un milion de lei. Judecătorii şi-au motivat decizia spunând că Buzatu poate fi considerat pericol public. Între timp, judeţul pe care l-a condus şi prădat aproape trei decenii îşi duce mai departe sărăcia: oamenii trăiesc greu, fără drumuri asfaltate şi cu toalete în fundul curţii. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 26.09.2023, 20:16

Vezi și

Cârja, judeţul Vaslui. În satul de la marginea României, oamenii trăiesc de pe o zi e alta: dacă nu au pensie, muncesc cu ziua la câmp. Nici nu visau că la doi paşi de sărăcia lor, baronii din politică învârt milioane de lei şi şi umplu buzunarele pe ascuns.

Cristi Popovici, reporter Observator: Aceasta este ferma unde Dumitru Buzatu a primit şpaga de 1,25 de milioane de lei. Domeniul este al afaceristului Emil Savin, cel care a dat banii. Un teren de zeci de hectare, la granița cu Republica Moldova, cu grajduri pentru animale, baltă de pescuit şi silozuri mari, moderne pentru cereale.

80 de copii merg la toaletă în curte

Scena pe care procurorii DNA au plănuit-o în amănunt timp de opt luni de zile a intrat deja în folclorul local. Cârja e oglinda în miniatură a judeţului pe care Dumitru Buzatu l-a condus aproape 30 de ani. În sat, drumurile au fost asfaltate doar pe jumătate, iar gospodăriile nu sunt racordate la canalizăre.

Pe acelaşi subiect

Sătean: Nu sunt locuri de muncă aici. Suntem la capăt de linie.

La capăt de linie şi departe de orice speranţă de schimbare în mai bine. Nici măcar autobuzele nu circulă pe uliţele dărăpănate.

Localnic: N-avem canalizare, în primul rând. Apă avem. Canalizare, nu.

De sate precum Cârja e împânzit judeţul. Peste o sută de şcoli din Vaslui au pierdut trenul spre România educată: elevii tot în fundul curţii merg la toaletă.

Femeie: La copii le e foarte frică, pentru că sunt foarte mici copiii. Trebuie să venim aici, să stăm cu mânuţa, să îi aşezăm, să îi ţinem.

80 de copii merg la toaletă în curte. Cu banii pe care i-a luat Dumitru Buzatu drept mita s-ar fi putut renova toaletele a 26 de școli din judeţul Vaslui. Aceasta este una din ele. 80 de copii de grădinița și școală primară din Carja sunt nevoiți sa vina la toalete construite pe vremea strabunicilor lor.

O parte din plată a venit azi pentru şeful de judeţ. După ce a ajuns în arest pentru 30 de zile, Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcţia de preşedintre al Consiliului Judeţean Vaslui.

Atribuţiile sale vor ajunge pe mâna lui poze cu el aici Ciprian Trifan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » O zi din viaţa localnicilor din Vaslui, judeţul pe care baronul Dumitru Buzatu a avut "grijă" să îl menţină cel mai sărac de 30 de ani