Antena Meniu Search
x

Drama familiei pilotului-erou Florin Rotaru. Luna viitoare, tânărul urma să-şi boteze copilul cel mic

Locotenent-comandor Florin Rotaru a devenit căpitan-comandor. A fost avansat post-mortem şi a lăsat în urmă o soţie şi doi copii. La Vaslui, bunica lui povesteşte că îl aştepta în vizită. Ştie că nepotul ei este erou, că a salvat mii de oameni, dar nu înţelege de ce nimeni... nu l-a salvat pe el.

Vezi și

Locotenent-comandor Florin Rotaru a devenit căpitan-comandor. A fost avansat post-mortem şi a lăsat în urmă o soţie şi doi copii. La Vaslui, bunica lui povesteşte că îl aştepta în vizită. Ştie că nepotul ei este erou, că a salvat mii de oameni, dar nu înţelege de ce nimeni nu l-a salvat pe el. Parchetul Militar a început luni urmărirea penală. Se verifică inclusiv dacă Armata i-a oferit toate condiţii de siguranţă, când a decolat la mitingul aviatic.

Într-o casă bătrânească din Vaslui, o femeie îşi plânge nepotul. Este bunica pilotului-erou Florin Rotaru. 

"Tot timpul l-am purtat ca un înger. L-am luat şi l-am crescut şi l-am purtat în facultăţi şi în toate. De mititel când era, numai cu avioane mă bufnea şi spuneam: Florinel... Dar lasă-mă, mamaie...", povesteşte Sanda Rotaru.

Tânărul i-ar fi promis bunicii că vine să o vadă după zborul din weekend şi că-i aduce strănepoţii.

"Mamaie, o sa vin la matale cu ei, de mânuţă, cu amandoi! Şi nu mai vine puiul mamii...", dezvăluie, cu ochii în lacrimi, bunica pilotului.

Pilotul urma să-şi boteze copilul în august

Cu pozele lui în mâini, bunica se roagă să-i fie drumul luminat. În urma lui au rămas doi copii, unul de trei ani, iar celălalt de nici o lună. Pe cel mai mic urma să îl boteze în august. Înainte de prăbuşire, Florin Rotaru ar fi putut să se catapulteze, dar asta ar fi însemnat să trimită avionul în public, spun experţii în aviaţie. 

"Când erau şi copiii mei mici, mai de vârsta lui, se jucau cu avioane de hârtie, pe care le aruncau pe stradă, peste tot, erau avioane prin toată zona asta pe la noi", dezvăluie o vecină.

Anchetă în urma prăbuşirii avionului MIG-21 Lancer

Luni, în toate garnizoanele din ţară, au fost ceremonii. Iar Ministrul Apărării Naţionale l-a avansat pe Florin Rotaru, post-mortem, la gradul de căpitan comandor. 

Imediat după tragedie, toate aeronavele MIG au fost oprite la sol. 34 mai are România. Dintre ele, doar 17 zboară, iar acum se fac verificări.

"Aparatele de zbor pe care forţele aeriene operează sunt în perfectă stare de funcţionare", spunea Ministrul Apărării.

Şi totuşi MIG-urile cad. Duminică, familia lui Florin Rotaru a fost la locul tragediei. Una dintre cauzele probabile ale prăbuşirii este o pasăre care ar fi intrat la motorul MIG-ului, în zbor. Parchetul Militar Bucureşti a anunţat că a început urmărirea penală pentru două infracţiuni. Ucidere din culpă şi se verifică şi dacă au fost luate măsurile legale privind siguranţa echipajului militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Drama familiei pilotului-erou Florin Rotaru. Luna viitoare, tânărul urma să-şi boteze copilul cel mic