Antena Meniu Search
x

Dramele suferite de pacienţi, după ce sistemul sanitar românesc şi-a arătat limitele în faţa pandemiei de coronavirus

Observator continuă să vă asculte poveştile care ne arată sincopele din sistemul sanitar. Şi iată doar câteva dintre acestea.

de Redactia Observator

la 28.11.2020, 14:35

Vezi și
  • Un copil de 15 ani s-a infectat cu noul coronavirus, după ce a stat cu trei pacienţi Covid în salon.
  • Un bărbat cu simptome Covid a încercat zile în sir să ia legătura cu Direcţia de Sănătate Publică.

O mamă povesteşte cum şi-a dus la spital copilul de 15 ani pentru că era suspect de vasculită. Medicii l-au ţinut pe acesta într-un salon cu trei bolanvi de COVID, persoane în stare gravă, conectate la oxigen. 

Până la externare şi copilul a fost infectat. 

Gabriela: A fost groaznic ca un copil de 15 ani să stea într un salon cu alți trei bolnavi de COVID, persoane în stare destul de gravă, cu măști de oxigen pe faţă.

Un bărbat ne relatează cum a încercat zile în şir să ia legătura cu Direcţia de Sănătate Publică. Avea simptome de infecţie cu Sars cov 2 şi intrase în contact direct cu o persoană infectată. Când, în sfârşit, cineva a răspuns la telefon, bărbatului i s-a spus că va fi contactat în câteva zile pentru ancheta epidemiologică - lucru care nu s-a mai întâmplat.

Mircea: Săptămâna viitoare se împlineşte o lună de la convorbirea avută la DSP, perioadă în care nu ne-a mai căutat nimeni să ne întrebe de sănătate. 

Un alt bărbat ne spune cum Direcţia de Sănătate Publică i-a ignorat familia vreme de 10 zile, deşi toţi membrii aveau simptome. În cele din urmă a sunat la 112 de unde a aflat că, în acte cel puţin, ar fi fost deja testat. Doar că nimeni nu ştie rezultatul. 

Augustin: Am sunat din nou la 112 şi mi-au spus că apar rezolvat, ca şi cum Salvarea a fost la mine acasă şi mi-a făcut testul. Şi că există doar solicitarea soţiei la ei şi să aşteptăm.

Vă reamintim că aşteaptăm poveştile voastre despre experienţa din pandemie la adresa de mail [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dramele suferite de pacienţi, după ce sistemul sanitar românesc şi-a arătat limitele în faţa pandemiei de coronavirus