Antena Meniu Search
x

Video Dreptatea jurnaliştilor bătuţi luna trecută, demonstrată de o anchetă Recorder. Ce ilegalităţi se fac în pădurile din România

E ceva putred în pădurile României. O anchetă Recorder scoate la iveală motivul pentru care, luna trecută, un activist de mediu şi doi colegi jurnalişti au fost bătuţi şi umiliţi pentru că au deranjat mafia lemnului. Bucăţi întregi din pădure au fost rase, fără autorizaţie. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 20:21

Vezi și

Un atac barbar. Una dintre victime, activistul Tiberiu Boşutar, s-a întors alături de o echipă Recorder în Ocolul Silvic Dealu Negru din pădurile Bucovinei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Radu Mocanu, cameraman Observator: N-a fost un accident...mergi pe potecă şi te întâlneşti cu ursul şi se poate isca ceva. Nu! Acolo noi am ajuns, au aflat că suntem acolo şi au venit după noi.

Pentru că situaţia devenea periculoasă, a fost chemată Garda Forestieră. Aceiaşi inspectori care, după atac, susţineau că au făcut verificări şi nu există nimic ilegal în pădure. 

Pe acelaşi subiect

Inspector Garda de Mediu: Există discuţii în mediul online că nu toţi de la Gardă îşi fac treaba. Eu îmi fac treaba,restul, nu vreau alte discuţii, nu mă interesează ce fac alţii.

Inspectorii l-au chemat şi pe pădurarul care păzeşte parcela şi a participat la bătaie.

Jurnalist: N-o să mai avem incidente ca data trecută, nu?

Pădurar: Nu ştiu.

Jurnalist: Nu ne ia nimeni la bătaie.

Pădurar: N-aş putea să vă spun. 

Brusc, în timpul filmării, pădurarului i se face rău

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar, jurnalistul Vlad Dragolea şi cameramanul Observator Radu Mocanu au fost bătuţi după ce au deranjat "clanul" din pădure. Investigaţia de acum arată cum era tăiată pădurea ilegal prin "metoda accidentalelor".

Mai exact, ocolul silvic emitea acte pentru tăierea arborilor uscaţi sau doborâţi de vânt, iar în teren marca pentru tăiere arbori sănătoşi, mult mai valoroşi pe piaţa lemnului.

Alex Nedea, jurnalist Recorder: Ia uite, fii atent, ce ascundeau băieţii în pădure: uită-te şi tu cum arată arborele ăsta, acum dat jos cu "produse accidentale". Ăsta este un molid clasa întâi.

Da? Este sau nu este domnul pădurar?

Proprietarul ocolului silvic este un fost silvicultor şi prieten cu unul dintre inginerii Gărzii Forestiere, cei care aprobă tăierile din pădure.

Dănuţ Pintea, inginer Garda Forestieră: Am venit cu el din respect. E în pensie şi am zis: "Hai să mergem împreună" Presiuni fac toţi.

Reporter: Proprietarii. 

Dănuţ Pintea, inginer Garda Forestieră: Sigur că fac. Vreau şi ăla şi ăla.

Reporter: Şi acum dumneavoastră cedaţi sau nu?

Dănuţ Pintea, inginer Garda Forestieră:  Mai cedez.

Reporter: Vreau să întreb ce se întâmplă cu acest ocol.

Proprietar, fost silvicultor:  Dar nu ai niciun drept să-mi pui întrebări. 

Indivizii care i-au atacat pe jurnalişti şi activistul de mediu sunt cercetaţi în libertate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Dreptatea jurnaliştilor bătuţi luna trecută, demonstrată de o anchetă Recorder. Ce ilegalităţi se fac în pădurile din România