Antena Meniu Search
x

Video Drifturi, cursă cu 120 km/h şi focuri de armă: "Am tras frâna de mâna când am auzit glonţul în maşină". Filmul complet al unei urmăriri ca în filme, în Baia Mare

Urmărire ca în Vestul Sălbatic pe străzile din Baia Mare, cu poliţia pe urme şi focuri de armă. Un tânăr de 20 de ani aflat la volanul unei maşini a făcut drifturi şi cascadorii cale de 10 kilometri fără să-i pese de poliţişti. După ce a fost tras pe dreapta, vitezomanul a mărturisit încântat şi senin că totul i s-a părut un spectacol... "incitant".

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 31.01.2022, 19:33

Vezi și

Ora 1.40. Patrula liniştită a poliţiştilor rutieri prin centrul oraşului Baia Mare se întrerupe brusc. În faţa lor, o maşină face drifturi mai ceva ca la curse. Spectacolul şoferului inconştient a continuat, chiar dacă poliţiştii i-au făcut semn să oprească: a turat motorul şi derapat prin mijlocul străzii sfidător. "Domnii cu echipajul de poliţie m-au semnalizat să trag pe dreapta şi eu m-am întors pe contrasens şi am început să fug de poliţie", spune şoferul.

A urmat o cursă nebună cu 120 de kilometri la oră. "Am apucat să fug pe Imaşului cam vreo 10 km", mai spune tânărul. Un morman de zăpadă apare în calea vitezomanului, dar nici asta nu-l opreşte. Maşina se redresează rapid şi urmăritorii aproape îi pierd urma. E nevoie de o decizie rapidă. "Pentru oprirea acestuia a fost necesară somarea şi utilizarea armamentului din dotare", a declarat Victor Lazăr, Serviciul Rutier Baia Mare.

A oprit doar după ce poliţiştii au început să tragă

Un foc în aer şi încă unul în pneuri pun capăt urmăririi. Şoferul nu pare deloc speriat, mai degrabă încântat de porţia de adrenalină. "Când am auzit glonţul din maşină, am tras frâna de mâna şi m-am oprit pe dreapta după o urmărire foarte incitantă", spune şoferul care nu pare deloc conştient de dezastrul pe care îl putea provoca.

"După imobilizarea conducătorului auto şi a pasagerului şi în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că maşina este neînmatriculată, iar plăcuţele de înmatriculare erau atribuite altui autoturism", a declarat Victor Lazăr, Serviciul Rutier Baia Mare. Mândru că a ajuns subiect de ştire la televizor, tânărul a postat pe TikTok un colaj video cu urmărirea sa din noapte. Şoferul dornic de senzaţii tari nu este la prima abatere. În urmă cu două săptămâni, a derapat şi şi-a avariat maşina, apoi s-a lăudat cu isprava pe TikTok.

Tânărul este acum cercetat în libertate. Nu consumase nici alcool, nici droguri. Dar există o listă lungă de infracţiuni de care se face vinovat: maşină neînmatriculată şi cu numere false, refuzul de a opri, trecerea pe culoarea roşie şi circulaţie pe contrasens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Drifturi, cursă cu 120 km/h şi focuri de armă: "Am tras frâna de mâna când am auzit glonţul în maşină". Filmul complet al unei urmăriri ca în filme, în Baia Mare