Antena Meniu Search
x

Ayahuasca, drogul șamanilor, un nou trend în România

Ayuhasca este folosită de mii de ani de şamanii din America de Sud! După ce înghiţeau lichidul cu gust oribil, aceştia erau capabili să ia legătura cu zeii. Sau cel puţin aşa susţineau. De asemenea, foloseau Ayahuasca şi la anumite ceremonii de vindecare, însă nu există nicio dovadă clară că băutura făcută dintr-o liană şi nişte frunze are vreun efect benefic.

de Redactia Observator

la 17.12.2019, 17:22

Vezi și

Ayuhasca este folosită de mii de ani de şamanii din America de Sud! După ce înghiţeau lichidul cu gust oribil, aceştia erau capabili să ia legătura cu zeii. Sau cel puţin aşa susţineau. De asemenea, foloseau Ayahuasca şi la anumite ceremonii de vindecare, însă nu există nicio dovadă clară că băutura făcută dintr-o liană şi nişte frunze are vreun efect benefic. Cert este că şedinţele de şamanism de tipul celor ţinute în Dâmboviţa sunt interzise în foarte multe locuri din lume.

Personajul-cheie din ancheta ritualurilor şamanice în care se consumau droguri este britanicul Thomas Lishman, fost militar in serviciului secret britanic. Procurorii spun că individul organiza aşa zise excursii de purificare prin consum de droguri în întreaga lume. Totul, sub paravanul unei agenţii de turism pe care o deţinea.

În Peru, Mexic sau Ecuador, era cunoscut drept Şopârla, Peştele sau Maiorul Tom. Acolo, se organizau şi sesiuni speciale pentru cupluri. Doar că femeile erau "tratate" separat de soţii lor şi erau convinse să divorţeze, spun martori ai acestor experimente.

Din aşa zisele ritualuri de purificare, nu lipsea drogul halucinogen Ayahuasca, folosit cu secole în urmă de şamanii din pădurea tropicală din Amazon. În ultimii ani, planta a devenit populară şi în Occident. Aşa a luat naştere un nou trend periculos, la care au aderat şi vedete cunoscute în întreaga lume.

Britanicul ar fi adus planta şi în România

Clinica luxoasă de medicină naturistă din Dâmboviţa îi este dedicată lui Stuart Wilde, scriitor britanic cunoscut pentru promovarea curentului NEW AGE. Adică o mişcare care se bazează pe spiritualitate, parapsihologie şi metafizică şi care a început să prindă rădăcini şi în România. În paradisul exclusivist în care au descins procurorii, ajungeau numai oameni bogaţi, dispuşi să plătească mii de euro pentru ceremoniile de vindecare prin droguri.

Românii care au consumat drogul în Peru au vorbit pentru Observator despre experienţele lor.

"Înainte să începi sesiunile tu trebuie să ții cu ceva timp înainte o dietă, adică să te abții de la sex, alcool, nu ai voie carne, sare, orez, zahăr. La gust e oribilă, e ca și cum ai bea pământ în stare lichidă extrem de amar, înțepător, și cumva trebuie să te abții să nu vomiți ca să o păstrezi în tine și să-și facă efectul", a mărturisit un consumator.

Adepţi ai acestor ritualuri periculoase sunt şi în România. Numai la ultima ceremonie din clinica din Dâmboviţa ar fi participat 42 de oameni, spun procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ayahuasca, drogul șamanilor, un nou trend în România