Antena Meniu Search
x

Video Drumul Morţii E85 ar putea fi traversat pe sub pământ. Autorităţile vor pasaje subterane ca să evite accidentele în care sunt implicaţi pietonii

Drumul Naţional2, unul dintre cele mai periculoase din ţară, ar putea fi traversat curând pe sub... pământ. Autorităţile vor să facă mai multe pasaje subterane în zonele cele mai circulate, astfel încât să scadă numărul accidentelor cu pietoni. Proiectul se află abia la început însă... speră autorităţile, odată ce va fi finalizat va reduce considerabil numărul de accidente rutiere în care sunt implicaţi pietoni. Este vorba, în general despre oameni care locuiesc în zonă şi sunt nevoiţi să traverseze Drumul Morţii. 

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 14:45

Vezi și

Euro 85 sau DN2, drumul care face legătura între Bucureşti şi zona Moldovei e tranzitat zilnic de peste 30.000 de maşini. Pentru pietoni, şoseaua este una dintre cele mai periculoase din ţară, mai ales că trece prin mijlocul a zeci de localităţi. 

Drumul Morţii E85 ar putea fi traversat pe sub pământ

Localnică-reporter: Ce să facem? Dacă este internaţional... ce să facem?

-Autorităţile vor să facă aici un pasaj subteran. Credeţi că e o idee bune?

Pe acelaşi subiect

-Foarte bună! Pentru că nu ar mai fi pericol pentru copii şi pentru noi. 

Localnicii traversează pe unde le este mai uşor şi trec peste cele patru benzi de multe ori în fugă. Oamenii se plâng că şoferii merg cu viteză şi nu opresc nici în faţa rarelor treceri de pietoni. Astfel că şi-ar dori mai degrabă semafoare decât pasaje...

Reporter-localnic: - E periculoasă trecerea asta de pietoni?

- Da foarte. e cam periculoasă, să ştiti. Nu opresc merg ca nebunii. Poate peste sută!

- Ce credeţi că artrebui făcut aici ca să nu se mai întâmple accidente?

- Semafor!

Reporter-localnic: - Se circulă cu viteză?

- Da. cu viteză. Merg, merg..60, 70, 100 depinde cum este de nervos. 

- E greu să traversaţi strada pe aici?

- E foarte greu asta e nu avem ce face! 

Autorităţile au scos la licitație contractele pentru studiile de fezabilitate a şapte pasaje subterane. Patru dintre ele ar urma să fie construite în Buzău şi trei în Vrancea. 

Sorin Robu – director Direcția Regională de Drumuri Buzău: Pe raza judeţului Buzău vor fi amplasate la Limpeziş, Costeşti, Poșta Cîlnău și Mărăcineni, iar pe raza judeţului Vrancea la garoafa, Goleşti şi Mărăşeşti în zona Mausoleului. 

Potrivit proiectului, pasajele vor fi dotate cu lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, scări rulante şi camere de supraveghere. Pentru studiile de fezabilitate, statul va plăti aproximativ 420.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Drumul Morţii E85 ar putea fi traversat pe sub pământ. Autorităţile vor pasaje subterane ca să evite accidentele în care sunt implicaţi pietonii