Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Drumul spre Vârful Moldoveanu s-a rupt după o viitură. Salvamont Argeş intervine pentru salva turiştii rămaşi blocaţi

Intervenţie de ultimă oră pe traseul care duce spre Vârful Moldoveanu, după ce drumul s-a rupt din cauza ploilor. Salvamontiştii argeşeni îi sfătuiesc pe turişti să renunţe la drumeţiile planificate şi să facă drum întors. Din primele informaţii oferite de autorităţi mai mulţi turişti care erau deja în zona Stâna lui Burnei, un traseu extrem de frecventat, sunt blocaţi în urma surpării drumului. De asemenea, mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut peste traseu, lucru care îngreunează misiunea salvatorilor pentru a-i evacua pe cei blocaţi.

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 07:48

Drumul de acces spre Vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraş a fost rupt de o viitură, a anunţat, duminică, Serviciul Public Salvamont Argeş. "Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt la 5 kilometri în amonte de confluenţa cu Zarna! Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu", se arată într-o informare transmisă de Salvamont Argeş.

Conform aceleiaşi surse, salvamontiştii şi alte forţe solicitate în sprijin încearcă să evacueze oamenii rămaşi în partea superioară a drumului. Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România (2.544 de metri), reprezintă pe timpul verii un punct de atracţie pentru un număr foarte mare de turişti.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Drumul spre Vârful Moldoveanu s-a rupt după o viitură. Salvamont Argeş intervine pentru salva turiştii rămaşi blocaţi