Antena Meniu Search
x

DSU avertizează asupra unui fake-news la un post TV care a anunțat „o pană de curent simulată timp de 4 zile în România”

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat un avertisment, luni seară, cu privire la o informație falsă transmisă de site-ul unei televiziuni din România referitoare la o viitoare pană de curent simulată în toată țara, pentru patru zile. 

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 22:16

DSU avertizează asupra unui fake-news la un post TV care a anunțat „o pană de curent simulată timp de 4 zile” - Hepta

Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale, după ce pe site-ul unei televiziuni de știri a apărut informația că Raed Arafat ar pregăti un scenariu de blackout în toată ţara. 

”Ca urmare a unor informații false diseminate opiniei publice de către site-ul România Tv, conform cărora, instituția noastră ar pregăti un scenariu care vizează o pană de curent simulată pentru a vedea “cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, precizăm că ne DELIMITĂM FERM de aceste informații date “pe surse” care pot crea panică în rândul populației”, se arată în comunicatul DSU.

”Asigurăm întreaga opinie publică că informațiile  prezentate de site-ul televiziunii amintit anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip FAKE NEWS. Vă rugăm să vă informați din surse oficiale!”, se mai arată în mesajul transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Site-ul postului de televiziune a publicat o știre potrivit căreia, potrivit unor ”surse medicale, Raed Arafat pregăteşte un scenariu de blackout în toată ţara ca să vadă cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » DSU avertizează asupra unui fake-news la un post TV care a anunțat „o pană de curent simulată timp de 4 zile în România”