Antena Meniu Search
x

Dubla crimă din Bran: o "piesă lipsă" poate schimba tot ce ştim despre moartea celor doi soţi. O nouă etapă a anchetei

Dubla crimă din Bran. Procurorii care instrumentează cazul uciderii celor doi soţi din comuna Bran, găsiţi morţi în dormitorul casei lor, într-o baltă de sânge, au dispus o expertiză psihiatrică în cazul principalului suspect, văr al bărbatului şi vecin cu victimele. Cei doi tineri căsătoriți ar fi fost măcelăriți cu bestialitate pentru o palmă de pământ pe care o împărțeau cu bărbatul. Anchetatorii au dispus de asemenea expertize ADN şi au audiat opt martori în acest dosar.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 15:38

Dublă crimă la Bran. Soț și soție, uciși în propria casă, cu lovituri de topor
Dublă crimă la Bran. Soț și soție, uciși în propria casă, cu lovituri de topor

"Până în prezent, a fost dispusă expertiză ADN şi va fi dispusă şi o expertiză psihiatrică. A fost reaudiat suspectul, în principal pentru a i se lua consimţământul la expertizare, dar şi pentru a fi verificate diferitele ipoteze despre mobilul faptei născute din probe dar şi din zvonul public"; au anunţat, joi, oficiali ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, conform news.ro. Procurorii anunţaseră că vor solicita o expertiză ADN pentru a se asigura, în baza urmelor găsite pe îmbrăcăminte şi pe încălţăminte, atât în casa în care a avut loc crima, cât şi în locuinţa principalului suspect, că acesta nu a avut un complice. Săptămâna aceasta, miercuri, procurorii au audiat opt martori în dosar, iar joi la audieri se află un alt martor. 

Filmul dublei crime din Bran

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, pompier, şi soţia sa, care era asistentă medicală, au fost găsiţi morţi în casa lor din comuna Bran în dimineaţa zilei de 16 ianuarie. Ancheta a indicat că principalul suspect este un văr al bărbatului, vecin cu acesta, care a recunoscut că i-a lovit pe cei doi cu un cuţit. Examenul medico-legal a arătat că victimele au murit în urma unor lovituri de cuţit şi de topor.

Nicu şi Alexandra s-au căsătorit anul trecut în august. Tineri, pasionaţi de călătorii, mereu împreună şi cu planuri mari. Fiecare cu o carieră promiţătoare - el, 38 de ani, pompier, ea, 32 de ani, asistentă pe secţia de Oncologie a Spitalului de Pediatrie din Braşov. Doi oameni care îşi făcuseră din bine o misiune. Dar în casa lor din comuna Bran s-a dezlănţuit iadul. Un individ a spart cu toporul uşa de la intrare şi i-a atacat. Nicu şi Alexandra n-au apucat să lupte pentru viaţa lor. Călăul i-a lăsat într-o baltă de sânge, a aruncat arma dublei crime în spatele casei şi s-a făcut nevăzut. Cumnata celor doi le-a descoperit cadavrele după ce colegii lui Nicu s-au alertat că bărbatul nu a ajuns la serviciu.

Pe acelaşi subiect

Suspectul a susţinut, în faţa procurorilor, că are probleme psihice. Mobilul crimei ar fi o parcelă de teren pe care cei doi veri şi-a disputau inclusiv în instanţă. În trecut, agresorul depusese de mai multe ori plângeri la Poliţie împotriva rudelor sale, de fiecare dată cazul fiind clasat.

Motivul crimei - graniţa dintre curţile celor doi veri

Pocurorii au stabilit că exista o stare conflictuală mai veche între bărbatul care i-a ucis pe cei doi soţi şi pompierul ucis. La Judecătoria Zărneşti se afla un proces civil în care cei doi se judecau pe tema graniţei dintre curţile celor doi veri, iar în luna martie procesul are stabilit termen.  Anterior, Poliţia a primit alte trei sesizări în care suspectul îi reclama pe fratele şi pe tatăl bărbatului decedat pentru violare de domiciliu, tulburare de posesie şi distrugere, cauzele fuseseră soluţionate prin clasare. 

Nu există în schimb date conform cărora victimele sau familia lor să îl fi reclamat anterior pe bărbatul suspect de crimă. În schimb, în faţa procurorului inculpatul a afirmat că are istoric în ceea ce priveşte bolile psihice. "A încercat să justifice (fapta – n.r), în acest context a fost afirmaţia", a subliniat procurorul. Procurorii urmează a stabili dacă inculpatul are probleme psihice.

Cine sunt Nicu şi Alexandra, soţii ucişi la Bran

Tragedia e cu atât mai cumplită cu cât victimele şi-au dedicat vieţile salvării altora. Nicu, fost comandant de echipaj la ISU Braşov lucra acum ca paramedic SMURD. 15 ani în slujba celorlalţi. Iubea schiul, şi are casa plină de medalii obţinute la concursuri. Alexandra lucra de 10 ani în secţia de hematologie-oncologie a Spitalului Clinic de Copii Braşov - îngrijea copii bolnavi de cancer. La poarta instituţiei flutură doliul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dubla crimă din Bran: o "piesă lipsă" poate schimba tot ce ştim despre moartea celor doi soţi. O nouă etapă a anchetei