Antena Meniu Search
x

Video Dulciuri toxice, retrase din magazine. Lista completă a produselor contaminate cu oxid de etilenă, o substanţă cancerigenă

Carrefour retrage din magazine mai multe dulciuri periculoase! Sunt contaminate cu oxid de etilenă, o substanță toxică pentru organism.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.02.2022, 21:00

Vezi și

Potrivit unei informări a ANSVSA, retailer-ul a început retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a următoarelor produse: rulada trei tipuri de ciocolată, îngheţata bio de vanilie, sorbetul de lămâie, dar şi îngheţată de vanilie şi fructe exotice. Oxidul de etilenă a fost găsit într-un aditiv care de regulă nu lipseşte din compoziţia acestor produse.

Persoanele care deţin aceste produse, toate comercializate sub marca Carrefour, sunt rugate să nu le consume, ci să le aducă la magazinele de unde le-au cumpărat. Banii îi vor primi dacă vor prezenta bonul fiscal. De ce este atât de periculos oxidul de etilenă? În primul rând este cancerigen. Apoi, poate provoca afecţiuni hepatice sau renale, poate duce la infertilitate sau chiar malformaţii ale fătului în cazul femeilor însărcinate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Dulciuri toxice, retrase din magazine. Lista completă a produselor contaminate cu oxid de etilenă, o substanţă cancerigenă