Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu Dumitru Buzatu, după ce a părăsit Penitenciarul Vaslui. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a fost plasat în arest la domiciliu

Dumitru Buzatu îşi va petrece sărbătorile acasă. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui scapă de arest după 8 luni petrecute în penitenciar.  

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 17:32

Vezi și

Magistraţii au decis ca baronul de Vaslui să fie cercetat în arest la domiciliu. Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, la o partidă de pescuit, în timp ce primea o mită de 250.000 de euro de la un om de afaceri pentru acordarea unui contract.

A părăsit penitenciarul

Reporteri-Buzatu: Cum sunteţi?

- Relativ bine. 

Pe acelaşi subiect

- Cum a fost perioada asta, domnule preşedinte?

- O să vă spun după ce se termină toate lucrurile astea. 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui a părăsit, miercuri, Penitenciarul Vaslui, după ce a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei sentinţe a Tribunalului Vaslui, menţinută de Curtea de Apel Iaşi. El a fost aşteptat la poarta penitenciarului de fiul său, Tudor Buzatu şi de doi dintre foştii săi consilieri, iar apoi a fost transportat cu maşina la locuinţa din comuna Zăpodeni. Buzatu a mai spus că perioada detenţiei în penitenciar nu a fost o "problemă foarte mare" pentru că a înţeles care sunt exigenţele.

Prins în flagrant luând mită

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Primele imagini cu Dumitru Buzatu, după ce a părăsit Penitenciarul Vaslui. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a fost plasat în arest la domiciliu