Antena Meniu Search
x

A murit Dumitru Comănescu, românul declarat acum o lună cel mai vârstnic bărbat al Planetei

Dumitru Comănescu, românul care a devenit în luna mai 2020 cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor, a murit la vârsta de 111 ani și 231 de zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.06.2020, 15:28

A murit Dumitru Comănescu, românul declarat acum o lună cel mai vârstnic bărbat al Planetei
A murit Dumitru Comănescu, românul declarat acum o lună cel mai vârstnic bărbat al Planetei - cs-mb.ro
  • Dumitru Comănescu a devenit în 29 mai 2020 cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor.
  • Fost inginer agronom, Dumitru Comănescu a fost decorat cu distincţia Crucea Patriarhală de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Născut la 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, Dumitru a fost de profesie inginer agronom și s-a bucurat de o viață demnă de povestit nepoților.

"Regretăm nespus trecerea în nefiinţă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineaţă! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecţie despre viaţă şi credinţă, despre responsabilitatea pe care o avem faţă de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăşi şi a învinge marile, dar şi micile încercări ale vieţii, despre virtute, omenie, bunătate şi înţelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului 'Vieţi centenare', că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetăţean al Municipiului Bucureşti şi, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume", a declarat directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, Alexandra Dobre.

Pe 24 iunie Dumitru Comănescu a fost decorat cu distincţia Crucea Patriarhală de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, pentru activitatea sa îndelungată, rodnică şi folositoare Bisericii şi societăţii, se arată în comunicat.

Dumitru Comănescu a fost premiat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul proiectului "Vieţi Centenare", derulat prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, cu suma de 5.000 de lei şi o plachetă onorifică drept "omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni".

Dumitru Comănescu a fost „omul poveste”

Iubitor de matematică, dar pasionat de plante, pasiune ce l-a condus către meseria de inginer agronom, s-a aflat în spatele frontului pentru a asigura pâinea ţării în cel de-al Doilea Război Mondial. A muncit cu pasiune timp de peste 70 de ani, a avut o viaţă cumpătată, mereu înconjurat de familie. A supravieţuit şi ne-a încurajat pe toţi în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanţele atât de dragi şi va recita poezii doar îngerilor", se arată în comunicat.

Secretul longevităţii sale a fost dragostea pe care i-a oferit-o familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi, se mai menţionează în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » A murit Dumitru Comănescu, românul declarat acum o lună cel mai vârstnic bărbat al Planetei