Antena Meniu Search
x

Video După banane, portocale sau mandarine, acum a venit şi rândul pepenilor. Un întreg lot din Turcia, retras de pe piaţă

Alertă alimentară! Pepeni cu un conţinut ridicat de pesticide au fost descoperiţi în mai multe lanţuri de magazine. Autorităţile au retras deja marfa de pe piaţă şi recomandă cumpărătorilor să distrugă produsele sau să le returneze.

de Adrian Obreja

la 01.07.2022, 10:39

Vezi și

Pepenii au fost la vânzare la finalul lunii aprilie, în intervalul 18- 20, până când inspectorii ANVSA au descoperit că au o concentraţie mult prea mare de reziduri de pesticide, substanţe folosite la creşterea lor şi care, în cantităţi mari sunt dăunătoare organismului uman.

Întregul lot a fos retras de pe piaţă

Astfel s-a decis retragerea lor de la vânzare din două lanţuri de supermarket-uri a întregului lot de pepeni provenit din Turcia. Cei care au cumpărat pepeni din supermarket în perioada respectivă sunt sfătuiţi să nu-i consume dacă nu au făcut asta deja, iar dacă nu au făcut-o sunt sfătuiţi să îi arunce sau să îi ducă înapoi pentru că le vor fi restituiţi banii în baza bonului fiscal.

Nu este prima alertă alimentară de la începutul anului. Din ianuarie şi până în prezent au mai fost retrase de la vânzare diferite alimente, între care banane, portocale, mandarine, ouă din ciocolată şi chiar produse din carne cum ar fi mezeluri şi pulpe de pui cu salmonella.

Citește și: Beneficiile măștilor de păr cu banane pentru frumusețea acestuia. Cum pot fi preparate la tine acasă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » După banane, portocale sau mandarine, acum a venit şi rândul pepenilor. Un întreg lot din Turcia, retras de pe piaţă