Video "E al doilea an în care vin. Anul ăsta au şi oferte". Delicatesa care a întors un turist la Sibiu. Rețeta, știută doar de cei care o prepară
Renumita brânză de Sibiu şi palinca sunt principalele vedete ale unui festival culinar organizat la poalele munţilor Cindrel, lângă Răşinari. Acolo, turiştii au avut ocazia să cumpere produse pregătite de ciobanii din marginimea Sibiului după reţete numai de ei ştiute, iar cei mai pofticioşi s-au putut înfrupta din ceaunele pregatite ca la stână.
Evenimentul adună atât producători locali cât și naționali, şi oferă vizitatorilor ocazia de a degusta diverse sortimente de brânză tradițională și țuică autentică, alături de preparate locale și delicatese.
Evenimentul adună atât producători locali cât și naționali
"Foarte frumos. E prima oară când venim aici, am mâncat tocăniţă de berbecuţ, extraordinară, vremea e frumoasă, am cumpărat brânză de burduf foarte bună", spune un tursit.
"E foarte frumos pentru mine. Chiar e al doilea an în care vin recunosc. Mi-a plăcut mai bine anul ăsta că au şi oferte la mâncare, băutura e aceeaşi, foarte bună", spune un alt turist.
Şi cum brânza nu a fost singura vedetă a festivalului, la mare căutare a fost şi ţuica ce a fost produsă cu cea mai mare atenţie de producători din diferite zone.
Atmosfera şi voia bună au fost întreţinute de muzica populară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰