Antena Meniu Search
x

Video "E dezastru, bătaie de joc!" Cozi uriașe la Vama Nădlac 2, oamenii au așteptat aproape două ore ca să poată ieși din țară

Vama Nălac 2 s-a aglomerat din nou, în această dimineață, când mulți români fie s-au întors acasă, fie au plecat în vacanță. S-a lucrat pe 7 benzi la ieșirea din țară, însă oamenii au asteptat chiar și o oră și jumătate, ca să poată trece granița.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 09:43

Vezi și

"Crunt. De o oră și jumătate stăm în trafcul ăsta infernal. E dezastru, bătaie de joc", spune un șofer. 

Vama Nădlac 2 a fost și astăzi sufocată de mașini. S-a lucrat pe șapte benzi la ieșirea din țară, însă oamenii au așteptat chiar și o oră și jumătate să treacă granița.

Și pe sensul de intrare în țară s-au deschis toate benzile, pentru că românii stabiliți în străinătate sunt așteptați să vină acasă, în concediu.

Față de anul trecut, traficul prin vămi a crescut cu aproape 40 la sută, semn că românii preferă să plece în concediu cu mașina, de teama anulării zborurilor. Polițiștii de frontieră arădeni recomandă folosirea tuturor punctelor vamale, pentru reducerea timpilor de așteptare.

Pe acelaşi subiect

Peste 1.440.000 de persoane au tranzitat frontiera în acest weekend

"În acest weekend au efectuat formalităţile de frontieră peste 1.440.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, pe ambele sensuri de deplasare. În data de 30.07.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 510.500 de persoane, cetățeni români și străini și peste 134.100 de mijloace de transport, pe ambele sensuri. Pe sensul de intrare în România, au fost 270.287 de persoane, dintre care 18.272 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 30.07.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.308.741 cetăţeni ucraineni. Ne aflăm în plin sezon estival, iar la fiecare sfârşit de săptămână ne aşteptăm la  o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria,  pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate

Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea,  de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

Reamintim că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei. În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere", a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "E dezastru, bătaie de joc!" Cozi uriașe la Vama Nădlac 2, oamenii au așteptat aproape două ore ca să poată ieși din țară