Antena Meniu Search
x

"E distrus, săracul!” Un bărbat din Prahova şi-a tăiat picioarele cu un flex. Vecinii i-au sărit în ajutor şi au improvizat, din cabluri, câteva garouri

Un moment de neatenţie l-ar fi putut costa viaţa pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitatea prahoveană Breaza. Acesta a ajuns de urgenţă la spital, după ce şi-a tăiat picioarele cu un flex.

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 17:09

Un bărbat din Prahova şi-a tăiat picioarele cu un flex
Un bărbat din Prahova şi-a tăiat picioarele cu un flex - Shutterstock - foto ilustrativ

Într-un moment de neatenţie, bărbatul a scăpat aparatul şi s-a tăiat la ambele membre inferioare. Salvarea bărbatului a venit de la vecinii care până la sosirea ambulanţei au imporvizat câteva garouri, folosindu-se de nişte cabluri găsite în curtea acestuia. Medicii spun că intervenţia acestora a fost una de folos pentru viaţa prahoveanului. Bărbatul s-a accidentat atât de grav încât discul flexului i-a atins osul. 

“Bărbat de 41 de ani care la sosirea echipajul SAJ prezenta o plagă tăiată la nivelul 1/3 din gamba stângă inferioară și plagă profundă cu intersectare oase la gamba dreaptă a fost tranportat după evaluare și tratament la SJUP Ploiesti”, a transmis SAJ Prahova.

Întreaga poveste a fost relatată pe Facebook de unul dintre vecinii victimei, care a intervenit şi a sunat la ambulanţă.

"Astazi am contribuit la acordarea primului ajutor pentru un vecin care si-a taiat ambele picioare cu flexul. A fost prima oara cand am asistat la ceva de genul asta si ma gandesc ca impartasirea experientei ar putea fi utila si altora.  Mai intai mi s-a parut ca aud strigat de ajutor – de undeva la peste vreo 3 curti. Abia a 3-a oara am fost cat de cat sigur ca asta aud si am strigat tare „Ce s-a intamplat?”. Mi-a raspuns ca si-a taiat picioarele cu flexul (nu “m-am taiat la picioare”, ci “mi-am taiat picioarele” - ceea ce m-a facut sa ma intreb daca mai are picioarele atasate de corp). In primele secunde i-am spus copilului sa ramana in curte, ca ma duc sa ajut – si am fugit spre locul respectiv (circa 500m), in acelasi timp intrand in aplicatia 112 si formand apelul. Cateva observatii aici: Primul lucru pe care l-am putut face efectiv a fost sa iau de langa victima un vecin care zicea tare “vai, ce rau s-a taiat, e distrus, saracul” etc etc. Jeez. Numai asta nu vrea victima sa auda. Noroc cu femeile alea de-i stateau la cap si care au stiut sa-l incurajeze, sa ii distraga atentia, “hai ca vine acum salvarea, o sa fie bine” etc – orice prezenta de felul asta poate fi foarte utila. Victima intreba daca se mai pot repara picioarele si toata lumea ii spunea ca da, dar cred ca a contat mai mult cand a spus asta medicul", a povestit bărbatul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "E distrus, săracul!” Un bărbat din Prahova şi-a tăiat picioarele cu un flex. Vecinii i-au sărit în ajutor şi au improvizat, din cabluri, câteva garouri