Antena Meniu Search
x

Video "E făcută aşa, la mişto". Primul "ciot" din Autostrada de Centură Bucureşti, inaugurat. Fără loturile de legătură, şoseaua e aproape inutilă

Ciot cu ciot se face autostrada. După ani de aşteptare, primii kilometri ai Autostrăzii București au fost daţi astăzi în folosinţă. Din cei 19 finalizaţi, se va circula, deocamdată, doar pe jumătate. Deocamdată, însă, porţiunea aceasta nu duce nicăieri. Trebuie terminate şi loturile de legătură. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 29.11.2023, 19:45

Vezi și

Aplauze pentru nimic. Cei 10 kilometri din lotul 2 al Autostrăzii de Centură București, A0 Nord, sunt aproape inutili. Doar vor mai reduce puţin din aglomeraţia de pe Centură.

Şoferii au la dispoziţie doar 10 km de autostradă

Alin Stan, reporter Observator: Noul lot va deveni cu adevărat util şoferilor atunci când va fi deschis întreg sectorul, astfel întât cei care vin din dinspre Ploieşti şi vor să meargă spre Moldova să poată evita traficul infernal de pe Centura Capitalei. Le-ar putea scurta drumul şi celor care se duc la mare. Şoferii pot parcurge aceşti 10 km până în A3, apoi trebuie să intre pe Centură. 

Cei 10 kilometri de drum de mare viteză se opresc înainte de Afumaţi şi nu au nicio legătură cu DN2, care leagă Moldova de Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura: Să vedem un proiect cap-coadă frumos, stat, fără alte... ba că e ciot, ba că nu are descărcare, ba că are bucăţi în el. E făcut aşa, la mişto, calitatea nu este cea mai bună. Şi aşa că, în loc să circulăm pe 14, 17 kilometri în funcţie de cum făceau descărcarea respectivă avem jumătate din lot, avem 10 kilometri pentru că oficialii companiei de drumuri nu şi-au făcut treaba.

Constructorii vin însă cu promisiuni

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Promisiunea firmei care a câştigat licitaţia este că în cursul anului viitor va finaliza lucrarea şi conectarea cu DN2.  Deci peste un an? Maxim, maxim peste un an. 

Autostrada zero este împărţită în 7 loturi şi va face legătura cu drumurile judeţene, naţionale şi de mare viteză la care are ieşire Bucureştiul. Atunci când va fi gata, va prelua o parte din traficul care inundă şoseaua de Centură. 

Bărbat: Eu zic că o să fie un lucru foarte bun va decongestiona foarte mult Tunariul, Otopeniul, Şefăneştiul. Pe centură cum era până acum? Bară la bară inclusiv astăzi. 

A0 are o lungime totală de 100 de km și va fi gata în 2026.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "E făcută aşa, la mişto". Primul "ciot" din Autostrada de Centură Bucureşti, inaugurat. Fără loturile de legătură, şoseaua e aproape inutilă