Antena Meniu Search
x

LIVE cu violenţele din Kiev! Oficial, 75 de morţi. UE stabileşte sancţiuni contra regimului ucrainean

Bilanţul victimelor confruntărilor de stradă din Ucraina a ajuns la 75 de morţi, susţin autorităţile de la Kiev.

Manifestările violente continuă la Kiev, iar bilanţul victimelor creşte de la oră la oră. Potrivit unui comunicat dat de Ministerul ucrainean al Sănătăţii, începând de marţi au fost înregistrate 75 de cazuri de deces.

UPDATE: După ce au anunţat armistiţiu, care a fost complet ignorat de manifestanţi, liderii opoziţiei susţin că, deocamdată, nu s-a ajuns la un acord cu regimul Viktor Ianukovici, în pofida anunţului privind alegerile anticipate.

Preşedintele Ianukovici este de acord cu organizarea de alegeri anticipate în 2014, a anunţat premierul Poloniei, Donald Tusk.

UPDATE: Consiliul Uniunii Europene a exprimat preocupare în legătură cu deteriorarea situaţiei din Ucraina, cerând aducerea în faţa justiţiei a oficialilor responsabili de încălcări grave ale drepturilor omului, informează un comunicat oficial.

"Uniunea Europeană este şocată şi profund îngrozită de deteriorarea situaţiei din Ucraina. Nu există circumstanţe care să justifice actele de reprimare la care asistăm. Condamnăm cu vehemenţă utilizarea violenţei", se arată într-un comunicat oficial al Consiliului UE.

UPDATE: Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au ajuns la un acord pentru impunerea de sancţiuni membrilor regimului din Ucraina implicaţi în reprimarea manifestaţiilor, printre măsuri figurând neacordarea de vize de călătorie şi blocarea averilor.

"Am luat decizia, în strânsă cooperare cu cei trei miniştri care negociază la Kiev, să procedăm foarte rapid, în următoarele ore, la retragerea vizelor şi blocarea averilor celor care sunt pătaţi de sânge", a declarat Emma Bonino, ministrul italian de Externe.

UPDATE: Potrivit corespondenţilor BBC aflaţi la faţa locului, la Kiev s-a instalat panica: ATM-urile s-au golit, sunt cozi interminabile staţiile de benzină şi la magazine, taximetriştii au mărit de trei ori tarifele.

UPDATE: Autorităţile regionale din Kiev au confirmat moartea a 67 de manifestanţi în violenţele comise joi în capitala Ucrainei.

UPDATE: Şaizeci şi şapte de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanţi proeuropeni, la Kiev, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, avertizând că ar putea decide o intervenţie în forţă pentru eliberarea "ostaticilor", informează AFP.

"În cursul atacurilor extremiştilor, 67 de agenţi ai Ministerului de Interne au fost capturaţi", precizează instituţia.

UPDATE: Peste 100 de persoane au fost ucise astăzi în Kiev, anunţă CNN. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

UPDATE: Echipa de jurnalişti de la postul de televiziune Russia Today a fost ţinta unor focuri de armă trase de un lunetist asupra camerei de hotel în care aceştia se aflau pentru a transmite în direct manifestaţiile de la Kiev.

Jurnaliştii nu au fost răniţi, însă un glonţ a spart fereastra camerei în care se aflau.

UPDATE: 45 de persoane au fost ucise în această dimineaţă, este ultimul raport, conform AFP. Lunetiştii continuă să tragă asupra mulţimii. 

UPDATE: Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la 35 de morţi, informează Russia Today. 

Potrivit unui jurnalist al postului de televiziune Russia Today, informaţii neconfirmate anunţă moartea a cel puţin 35 de persoane în cursul dimineţii de joi la Kiev.

Televiziunea susţine că lunetişti ai opoziţiei se află pe mai multe clădiri din centrul Kievului şi trag în forţele de ordine! 

UPDATE: Numărul victimelor creşte! Un jurnalist a putut să vadă zece cadavre zăcând pe jos în Piaţa Independenţei (Maidan), în centrul Kievului, în faţa Hotelului Kozaţki. Alt jurnalist a numărat şapte cadavre în holul Hotelului Ucraina, situat de cealaltă parte a pieţei, informează Mediafax. 

Sunt victime şi de partea forţelor de ordine. Un mort şi 29 de răniţi în rândul poliţiştilor. 

Ciocnirile de la Kiev au provocat joi dimineaţă un mort şi 29 de răniţi în rândul poliţiştilor, relatează Russia Today.

UPDATE: Cel puţin zece manifestanţi au fost împuşcaţi mortal, joi, în violenţele din centrul Kievului, anunţă AFP. Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasedele din Kiev.

Televiziunea ucraineană Espreso.TV a difuzat joi imagini în care se puteau vedea cadavrele a cinci protestatari în apropierea unei cafenele din faţa hotelului Kazaţkii, din Piaţa Independenţei din Kiev.

UPDATE: Conform cenzor.net, un lunetist trage în protestatari, iar lângă un hotel din centrul Kievului sunt deja patru cadavre! 

Sunt de asemenea şi foarte mulţi răniţi, dar ambulanţele sunt prea puţine pentru a putea evacua victimele din zona de conflict. Oamenii îşi folosesc maşinile personale pentru a-i duce pe răniţi la spital. 

În piaţa Euromaidan s-au auzit din nou focuri de armă, iar mai multe surse din presa ucraineană susţin că protestatarii au tras în poliţişti. 

Forţele de ordine s-au retras din faţa manifestanţilor, însă problemele continuă. Chiar acum, medicii oferă ajutor celor răniţi. 

Puteţi urmări imagini LIVE cu ce se întâmplă la Kiev în videoclipul de mai sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » LIVE cu violenţele din Kiev! Oficial, 75 de morţi. UE stabileşte sancţiuni contra regimului ucrainean