Antena Meniu Search
x

Video "E jale mare ce-i acolo, e distrugere totală!" Mărturii cutremurătoare de la locul tragediei din Tohani. Cinci morţi în incendiul de la Ferma Dacilor

Tragedie în a doua zi de Crăciun. O pensiune din localitatea Tohani, judeţul Prahova, în care 26 de turişti petreceau sărbătorile, s-a făcut scrum, în această dimineaţă. Bilanţul provizoriu: cinci persoane, între care un copil, au murit în incendiu, iar trei sunt date dispărute. Vă avertizăm urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 13:18

Vezi și

Focul a izbucnit undeva după 6 dimineaţa, atunci când cel mai probabil turiştii se odihneanu, după petrecerile din prima zi de Crăciun. Construcţia, care funcţiona şi ca pensiune, şi ca restaurant, era făcută, în mare parte din lemn şi trestie, deci flăcările s-au extins rapid. 

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

"Societatea a fost amendată pe considerentul că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. În 2020, din ce înţeleg, s-a mai dispus un control, însă, datorită pandemiei, pensiunea n-a mai avut activitate, iar din acel moment nu ştiu să vă răspund ce alte acţiuni de control s-au mai întâmplat. Patronul este în curte şi speră să-şi găsească în viaţă copilul", a declarat Virgiliu Daniel Nanu, prefect Prahova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Autorităţile au declanşat Plan Roşu de intervenţie şi zeci de pompieri cu autospeciale de stingere s-au luptat cu focul. Din cele 26 de persoane care se aflau în pensiune, la momentul izbucnirii incendiului, opt au rămas captive în interior. Până la această oră, cinci, între care un copil, au fost scoase carbonizate, iar trei sunt în continuare căutate de pompieri. 

"E jale mare ce-i acolo, e distrugere totală. Nu a fost nicio petrecere, au fost cazaţi. Cu o seară înainte i-a mutat pentru că se stricase centrala. Şi, acolo sus, unde sunt morţii, sunt neamurile patronului. Unul dintre băieţii patronului, care, culmea venise, era mare sportiv pe la Galaţi şi a lăsat cantonamentul ca să vină acasă. Cu un adult care a intrat atunci dimineaţă să salveze ceva de acolo şi, probabil i-a ameţit fumul că i-au găsit chiar în interiorul camerei, lângă uşă", a descris nenorocirea tatăl unui angajat al pensiunii Ferma Dacilor.

Criminaliști de la București, trimiși să ajute în cazul tragediei de la Tohani

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta după incendiul de la pensiunea din Tohani, județul Prahova.

"Având în vedere incendiul de la data de 26 decembrie, din comuna Gura Vadului, județul Prahova, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta", a transmis, marți, Poliția Română.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz. Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "E jale mare ce-i acolo, e distrugere totală!" Mărturii cutremurătoare de la locul tragediei din Tohani. Cinci morţi în incendiul de la Ferma Dacilor