Antena Meniu Search
x

Video "E Raiul pe pământ pentru copii". Afacerea deschisă de o familie de belgieni într-un sat din Gorj care a luat avânt în această perioadă. Se lucrează la foc continuu

Cine a fost cuminte primeşte de la Moş şi un dar dulce. Şi cum mai sunt doar cinci zile până la Crăciun, în fabricile de ciocolată nimeni nu stă în această perioadă. Se lucrează la foc continuu, iar fluviile de ciocolată delicioasă iau formele speciale pentru sărbători. Mii de astfel de figurine pleacă în fiecare zi de la o ciocolaterie deschisă de doi belgieni într-un sat din Gorj. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.12.2023, 17:53

Vezi și

Ajutoarele Moşului lucrează de zor în fabricile de ciocolată. Albă, neagră, cu lapte sau caramel, aici, ciocolata curge în valuri delicioase.

Afacerea deschisă de doi belgieni într-un sat din Gorj care a luat avânt în această perioadă

Diana Speretoiu, reporter Observator: Pe lângă brăduţi sau oameni de zăpadă, copiii i-au cerut Moşului şi jucării din ciocolată. Aşa au prins formă astfel de prinţese, iar lângă vedem o comandă şi mai specială: un Moş din ciocolată ce cântăreşte aproape două kilograme.

La fel de impresionaţi ca noi sunt şi copiii care ajung aici să vadă ajutoarele Moşului în acţiune.

Pe acelaşi subiect

Fată: Minunat! E Raiul pe pământ pentru copii!

Reporter-băiat: - Ai gustat din ciocolată?

- Da, e foarte bună ciocolata!

- Care ţi-a plăcut?

- Cea de lapte.

Profesoară: Sunt încântaţi să vadă cum se fabrică această ciocolată.

Copiii află şi că până să fie gata de dăruit şi degustat, o figurină dulce trece prin mai multe etape.

Deşi un dar de ciocolată este apreciat în orice perioadă a anului, în apropierea Sărbătorilor volumul comenzilor creşte până la de trei ori faţă de restul anului.

Marie Carels, proprietara fabricii: Trebuie să ne grăbim, să facem multe figurine, multe bomboane, tablete, de toate.

Pe lângă ciocolata clasică sau cele cu nuci, fistic sau merişoare, aici se fabrică şi un soi mai special: ciocolată cu pălincă. Fabrica din Gorj a fost făcută de o familie de belgieni care s-au îndrăgostit de micul sat românesc de sub munte, devenit acum obiectiv turistic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "E Raiul pe pământ pentru copii". Afacerea deschisă de o familie de belgieni într-un sat din Gorj care a luat avânt în această perioadă. Se lucrează la foc continuu