Antena Meniu Search
x

Video Eduard Novak, apel la vaccinare din Ungaria: ”Părinţii mei au fost antivaccin, bunica a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

Eduard Novak, ministrul demis al Sportului, a transmis un mesaj pe Facebook în care îndeamnă la vaccinare, pentru ca oamenii să poată trăi liber și fără teamă și în România, așa cum se întâmplă în Ungaria, de exemplu, unde se afla în momentul filmării. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.10.2021, 15:26

Eduard Novak, apel la vaccinare din Ungaria: ”Părinţii mei au fost antivaccin, bunica a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”
Eduard Novak, apel la vaccinare din Ungaria: ”Părinţii mei au fost antivaccin, bunica a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Novak a spus că nici părinții lui nu au vrut să se vaccineze și tatăl lui a fost salvat în ultima secundă de la moarte, în timp ce mama lui a făcut o formă ușoară a bolii. Din păcate pentru bunica ministrului a fost prea târziu pentru a-i salva viața.

"Sunt în Ungaria de câteva zile, aici oamenii trăiesc liber, fără măşti. Sun îngrozit de cazurile din România, ce multe sunt, câţi oameni mor. Nu înţeleg care este problema acasă. Încă văd în social media atâta promovare la nevaccinare, ar trebui să se gândească puţin câtă daună fac. (...) Sincer şi părinţii mei au fost antivaccinare, bunica mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă, şi mama mea a trecut puţin mai uşor peste boală. Ce se întâmplă azi la noi acasă este foarte grav. De ce nu am putea trăi și noi liniştiţi şi fără măşti? În loc să promovăm ideile că suntem cobai sau că ni se pun cipuri în noi? E dureros să vezi ştirile, e dezastru. Iar suntem pe ultimul loc cu Bulgaria”, a spus ministrul Eduard Novak.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Eduard Novak povestește că se află de câteva zile în Ungaria unde oamenii trăiesc liber, fără restricții, pentru că rata de vaccinare în această țară a ajuns la 60%.

”Aici, în Ungaria, sunt peste 60% vaccinați. Nu poartă nimeni mască. E total liber. De ce nu putem să trăim și noi așa? De ce trebuie să trăim cu frică, în loc să ne vaccinăm şi să ajungem în ultima fază și să murim? Câte cazuri mai trebuie să aşteptăm? Puţină responsabilitate. Vă rog, nu ştiu dacă acest mesaj ajunge la cinci oameni, care nu o să moară, atunci merită. Vorbiţi cu prietenii, cu familiile, nu e altă șansă. Îmi pare rău. Sper să fie mai bine. Fiți responsabili", a spus Eduard Novak, în mesajul postat pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Eduard Novak, apel la vaccinare din Ungaria: ”Părinţii mei au fost antivaccin, bunica a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”