Antena Meniu Search
x

Foto Ei sunt polițiștii care au blocat traficul în intersecţia Charles de Gaulle, când au văzut că elicopterul zboară prea aproape de sol

Beinur și Adrian, doi polițiști de la Brigada Rutieră se aflau într-o autospecială, la semafor, în intersecția Charles de Gaulle din București, când au observat un elicopter militar care zbura mult prea aproape de sol.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.07.2021, 16:51

Ei sunt polițiștii care au blocat traficul în intersecţia Charles de Gaulle, când au văzut că elicopterul zboară prea aproape de sol
Ei sunt polițiștii care au blocat traficul în intersecţia Charles de Gaulle, când au văzut că elicopterul zboară prea aproape de sol - Facebook/Politia Romana

Într-o postare pe Facebook a Poliției Române, polițiștii au povestit cum au sărit din mașină și în câteva clipe au blocat imediat traficul, pentru ca elicopterul să aterizeze.

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție”, au spus polițiștii.

Imediat, polițiștii au anunțat dispeceratul și mai multe echipaje de poliție aflate în apropiere au intervenit să ofere ajutor.

”Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, a spus unul dintre polițiști.

Pe acelaşi subiect

”Îi felicităm pe Beinur și Adrian, colegii noștri, care au intervenit, astăzi, la aterizarea forțată a unui elicopter, în București, precum și pe piloții care au aterizat în siguranță, pentru prezența de spirit!”, se arată și în mesajul postat pe Facebook de Poliția Română.

Şi Ministerul Afecerilor Interne a postat pe Facebook un mesaj în care descrie intervenția celor doi poliţişti care au oprit traficul. 

”Se aflau la semafor, la doar câţiva metri de Piaţa Charles de Gaulle. Deodată, au simţit o zdruncinătură puternică, iar maşina a părut că se ridică. S-au dat imediat jos să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat cum un elicopter aflat în zbor loveşte un stâlp de iluminat şi se îndreaptă către ei. Instinctul a intervenit imediat.

-Adriane, fugi repede şi blochează traficul dinspre Arcul de Triumf. Eu mă duc pe partea opusă!

Cu mâinile ridicate, au oprit imediat maşinile şi astfel, elicopterul care nu era deloc stabil, a reuşit să aterizeze în mijlocul intersecţiei.

Totul s-a întâmplat foarte rapid.

După aterizare, Beinur şi Adrian s-au îndreptat către elicopter, pentru a vedea în ce stare sunt piloţii şi au anunţat dispeceratul!

- Deviaţi traficul dinspre Piaţa Charles de Gaulle! Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecţiei!

Răspunsul de la dispecerat a venit cu o mică pauză.

- Elicopter?

- Vorbesc foarte serios! Un elicopter!

Cei doi colegi au rămas la faţa locului, până la ridicarea elicopterului din intersecţie.

Ei sunt Beinur şi Adrian, cei doi poliţişti, care astăzi au dat dovadă de prezenţă de spirit!

Felicitări”, au scris reprezentanţii MAI pe Facebook. 

Un elicopter care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență joi în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulți stâlpi din zonă au fost afectați. Elicopterul care aparținea armatei americane zbura la circa 300 de metri altitudine, era un zbor de antrenament într-un grup de șase elicoptere, care se antrenau pentru ceremonia din 21 iulie, în Piața Arcului de Triumf. Au fost anulate, însă, zborurile de Ziua Aviației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ei sunt polițiștii care au blocat traficul în intersecţia Charles de Gaulle, când au văzut că elicopterul zboară prea aproape de sol