Antena Meniu Search
x

Elena are 3 ani şi 7 luni şi a primit o şansă la viaţă. De când s-a născut a trăit într-un salon la spitalul Marie Curie

Elena are 3 ani şi 7 luni şi a primit o şansă la viaţă. De când s-a născut a trăit într-un salon la spitalul Marie Curie, dar sâmbătă a plecat spre Marea Britanie, unde ar putea să primească transplantul care să o salveze.

Elena are 3 ani şi 7 luni şi a primit o şansă la viaţă. De când s-a născut a trăit într-un salon la spitalul Marie Curie, dar sâmbătă a plecat spre Marea Britanie, unde ar putea să primească transplantul care să o salveze.

Elena Bunea, Eli, este internată la Marie Curie încă de la naștere. Acolo își petrece toată ziua într-o cameră de la etajul 2 al spitalului, împreună cu mama ei. Micuța s-a născut cu un sindrom foarte rar care a lăsat-o fără intestin subțire. Nu poate să mănânce și tot tractul digestiv îi este blocat. Din această cauză, Elena este hrănită doar cu ajutorul perfuziilor.

Diagnosticată cu Sindrom Berdon, o malformație rară care afectează între 45 și 250 de persoane la nivel mondial, Eli are nevoie de transplant de intestin. 

Familia și-a vândut casa din Buzău și s-a mutat, cu celelalte două fete pe care le are, la București, aproape de spital. O vizitează pe Elena zilnic, mama ei stă doar noaptea acasă. Tot ce știe Elena despre lume este doar ce a văzut în spital. 

Pe acelaşi subiect

"Procedurile care i se fac Elenei, le face și ea păpușei ei, Maia. Îi pune branulă, cateter, le sondează, le face injecție.", a povestit mama. Singurele zile în care Elena a părăsit salonul au fost vara, în curtea spitalului. 

O pagină de facebook dedicată Elenei i-a ţinut permanent la curent pe toţi cei care o iubesc cu evoluţia bolii ei, iar sâmbătă micuţa eroină a fost fotografiată în drum spre Marea Britanie.

"Eli, în drum spre clinica medicală din Marea Britanie, acolo unde urmează să i se facă o evaluare medicală în vederea efectuării intervenției de transplant. Fetița, care are acum 3 ani și 7 luni, a părăsit în această dimineață secția în care a trăit din prima ei zi de viață: Terapie intensivă nou-născuți "Marie Curie". 

Însoțită de medici, dr. Cătălin Cîrstoveanu și dr NineLuminita Valentina și de părinți, Eli face prima ei călătorie. Echipa medicală din România, care o îngrijește pe Eli de la naștere, știe ce îl roagă fetița pe Dumnezeu: "- Doamne, scapă-mă de fir!"

Mulțumiri tuturor pentru gândurile voastre bune!", e mesajul postat pe această pagină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Elena are 3 ani şi 7 luni şi a primit o şansă la viaţă. De când s-a născut a trăit într-un salon la spitalul Marie Curie