Antena Meniu Search
x

Trei elevi prinși când încercau să copieze cu telefonul mobil la examenul pentru Evaluarea Națională

Peste 160 de mii de elevi au trecut cu brio de prima proba a examenului de clasa a opta. Chiar dacă dimineaţă erau mai speriaţi ca niciodată, adolescenţii au ieşit cu zâmbetul pe buze de la Evaluarea Naţională pentru că subiectele au fost mai uşoare decât se aşteptau. Un singur elev a fost trimis acasă pentru că a avut temperatura prea mare, iar alţi trei au fost daţi afară din şcoală pentru că au încercat să copieze. Şi nici profesorii nu au fost mai prejos. Un supraveghetor s-a ales cu dosar penal dupa ce a fotografiat subiectele și le-a postat pe internet.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 21:38

Vezi și
  • Peste 160.000 de elevi au susținut primul examen de la Evaluarea Națională.
  • O singură elevă nu a putut intra în examen pentru că avea febră.

Proceduri, circuite, dezinfectant şi măşti care acoperă emoţiile de pe feţele copiilor de clasa a opta. Examenul atipic le-a adus trăiri mai intense ca niciodată adolescenţilor. 

Diana Gabriela, elevă: Sperăm să pice ce e mai ușor, pentru binele tuturor. Este de la bunica mea, de la biserică, e singura chestie pe care o am de la ea și îmi poartă noroc de obicei.

Iulia Purcaru, elevă: S-au adunat multe sentimente. Am început să mă relaxez și mă simt mai sigură pe mine și sper să fie bine!

După ce au fost aliniaţi în curtea şcolii, presiunea i-a copleşit pe câţiva dintre ei. 

O elevă din Constanţa a fost singurul copil din țară care nu a trecut proba termometrului. 37,6 grade Celsius a arătat ultima verificare, aşa că părinții au fost chemați de urgență să o ducă la spital pe fată. 

În Capitală, toți elevii au trecut proba termometrului, cât despre proba la limba și literatura română, au spus că subiectele au fost mult mai ușoare decât se așteptau. Genul epic era preferatul lor. 

Adriana Costea, profesoară de limba română: Nu au fost capcane sau întrebări care să îi pună în dificultate. La genul epic s-au descurcat, la gramatică la fel.

Trei elevi au încălcat regulile jocului și au încercat să copieze cu telefonul mobil. Mai grav este că și unii dintre profesorii lor meritau aceeași notă. 

Înainte ca elevii să ajungă în curtea școlii, aceeași procedură a fost făcută cu profesorii supraveghetori. Au fost dezinfectați și aliniați în curtea școlii ca să fie instruiți pentru Evaluarea Națională.

Un profesor de educaţie fizică din Gorj a ajuns în vizorul poliţiştilor după ce a fotografiat subiectele de la examen. 

Dascălul făcea parte din comisia de supraveghere a examenului. După ce le-a împărţit elevilor subiectele, le-a fotografiat şi le-a trimis pe un grup de socializare din care fac parte părinţi şi profesori din cadrul şcolii. 

Monica Anisie, ministrul Educației: Nu avea dreptul să aibă telefonul mobil. Fiecare membru al comisiei predă telefonul și alte mijloace ce le are asupra lui la camera de bagaje, așa cum și elevii predau.

Profesorul este acum cercetat și disciplinar de Inspectoratul Scolar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Trei elevi prinși când încercau să copieze cu telefonul mobil la examenul pentru Evaluarea Națională