Antena Meniu Search
x

Elevii şcolii din Alba, în pericol de moarte. Decizia care le-a salvat viaţa cu câteva minute înainte ca tavanul sălii de sport să cadă

Peste 50 de elevi ai unui liceu din Blaj au fost la un pas de o tragedie. Tavanul sălii de sport în care ar fi trebuit să facă ora de Educaţie Fizică s-a prăbuşit. Doar o decizie de ultim moment a împiedicat o catastrofă.

Vezi și

Peste 50 de elevi ai unui liceu din Blaj au fost la un pas de o tragedie. Tavanul sălii de sport în care ar fi trebuit să facă ora de Educaţie Fizică s-a prăbuşit. O treime din planşeu a devenit una cu podeaua şi doar o decizie de ultim moment a împiedicat o catastrofă. Cu numai câteva minute înainte, elevii fuseseră mutaţi.

Sala de sport a liceului din Blaj arată ca după cutremur. O bucată de 21 de metri pătraţi din tavanul sălii de sport s-a prăbuşit exact în momentul în care peste 50 de elevi din două clase, una de a 10-a şi alta de a 12-a, ar fi trebuit să susţină ora de Educaţie Fizică. 

Sergiu Şolea, administratorul şcolii:

Când am inchis usa am auzit un vuiet mare si o bubuitura. Am intrat inapoi, cand am deschis usa, un nor de praf, nu am vazut nimic. Dupa trei ore, am reusit sa vedem ce s-a intamplat. Daca erau elevi aici, nu se mai scapa de asa ceva.

Cu numai câteva minute înainte, administratorul şcolii îl anunţa pe director că în tavan a apărut o fisură. Pentru a evita o tragedie, cei doi au decis să închidă sala şi să mute orele de sport pe stadionul municipal. 

Marcu Ioan, directorul şcolii:

A fost un moment, mi-ar parea rau sa nu pronunt sinistru, dar sa stiti ca pentru ceea ce s-a inatmplat a fost o stare neplacuta prin ceea ce am trecut. 

ADRIAN, elev:

A venit domnul director chiar inainte de prima ora si ne-a anunţat să ne pregătim cu echipamentul pentru ora de sport, ulterior am aflat ca a cazut acoperisul.

Şi în alte săli ale clădirii, acelaşi pericol îi pândeşte pe cei 658 de elevi şi 50 de profesori. 

Clădirea aparţine Bisericii Greco-Catolice şi a fost dată cu titlu gratuit în folosinţa Grupului Şcolar "Ştefan Manciulea". O renovare serioasă nu s-a făcut de mai bine de un deceniu. 

Alexandru Dăncilă, Inspector General Adjunct Alba:

Trebuia ca, in baza unei adrese scrise, scoala sa se adreseze primariei pentru a acorda banii necesari sa mentina standardele norlame aceasta functionare. 

Primăria spune însă că imobilul nu aparţine statului, ca să fie reparat din bani publici. 

Mai grav este că şcoli din întreaga ţară reprezintă un pericol pentru copii. Anul trecut, la şcoala 141 din Capitală, s-a prăbuşit tavanul de pe holul clădirii de la etajul al doilea. Câteva luni mai târziu, în Alexandria, bucăţi din plafon au căzut direct peste elevi. Câţiva dintre ei au ajuns la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Elevii şcolii din Alba, în pericol de moarte. Decizia care le-a salvat viaţa cu câteva minute înainte ca tavanul sălii de sport să cadă