Antena Meniu Search
x

Video Elevul de 14 ani din Cluj, pe care o combinaţie de energizant şi nicotină la plic l-a băgat în spital, a avut zile. I se făcuse rău la ora de sport

Incident şocant la o şcoală din Cluj. Un elev a ajuns la spital după ce a băut energizant şi a consumat nicotină la plic. Combinaţia putea să îi fie fatală, dar de această dată a scăpat. Consumul de energizante e tot mai frecvent la vârste fragede şi nu de puţine ori s-a încheiat tragic

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.03.2024, 08:21

Vezi și

Totul s-a întâmplat la Şcoala Gimnazială din comuna Apahida. O colegă a băiatului de clasa a opta a adus câteva pliculeţe cu nicotină, folosite de obicei pentru a sprijini lăsatul de fumat. Adolescentul le-a ţinut în gură, dar mai apoi, la ora de sport i s-a făcut rău. Profesorul nu a stat pe gânduri şi a sunat la 112. Medicii au aflat că nu doar nicotina i-a provocat starea de rău.

Elev intoxicat cu nicotină şi energizant

"Din primele date, se pare că a avut un energizant, o băutură energizantă pe care a consumat-o, la ora 8:30. Este o anchetă în desfăşurare", a declarat Ioan Ivaşcu, director.

A ajuns la spital, unde i s-au făcut analizele şi s-a confirmat faptul că a fost vorba despre nicotină chimică, doză puternică pentru un copil de 14 ani. După ce a primit îngrijiri, a fost supravegheat iar mai apoi externat. Pe de altă parte, consumul de energizante a crescut mult în ultima perioadă în rândul copiilor, cu toate că poate fi nociv uneori.

Pe acelaşi subiect

"Energizantele sunt făcute din substanţe chimice, esteri mai precis, ca să le dea o culoare şi un gust anume. Substanţe chimice care se obţin în laboratoarele de chimie. Nu ar trebui comercializate, mai ales tinerilor", crede o femeie.

Chiar şi aşa, acestea pot fi cumpărate de la orice magazin, indiferent de distanţa faţă de şcoală. "Nu sunt de acord, absolut deloc. Nici noi, adulţii, să nu consumăm absolut deloc, cu atât mai puţin copiii", spune o mamă.

Duminică, un băiat de 16 ani din Timiş a murit pe terenul de fotbal după ce a băut mai multe energizante, deşi avea probleme cu inima. Tot pe teren a murit şi un elev de 13 ani din Bistriţa-Năsăud după ce a consumat două astfel de băuturi. Autorităţile discută despre interzicerea comercializării acestora către minori, dar legea nu a intrat încă în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Elevul de 14 ani din Cluj, pe care o combinaţie de energizant şi nicotină la plic l-a băgat în spital, a avut zile. I se făcuse rău la ora de sport