Video "Nici nu a apucat să joace fotbal că a picat direct jos". Chris a căzut ca secerat după ce băut trei energizante. Tragedia, asemănătoare cu cazul din Bistriţa
Un adolescent de 16 ani, fost sportiv, şi-a pierdut viaţa după ce i s-a făcut rău chiar pe terenul de fotbal. Băiatul - operat din cauza unor probleme cardiace - ar fi băut mai multe energizante înainte să intre pe teren. Cazul din judeţul Timiş pare tras la indigo după un altul, petrecut săptămâna trecută în Bistriţa Năsăud. Atunci un copil de 13 ani a murit după un meci, tot după ce consumase energizante.
Adolescentul, fost fotbalist de performanţă, a căzut în timpul unui meci fără miză, alături de prieteni. La sosirea echipajelor de salvare, s-a cerut de urgenţă şi intervenţia unui elicopter SMURD.
"Nici nu a apucat să joace fotbal că a picat direct jos"
Adnana Şimon - SAJ Timiş: S-a solicitat un echipaj superior de C1 de terapie intensivă mobilă. Au continuat manevrele de resuscitare. Ulterior, a fost solicitat şi elicopterul.
Inima nu a rezistat, însă, drumului spre spital. La fel ca în cazul copilului de 13 ani, dintr-o localitate din Bistrița-Năsăud, care a murit la finalul unui antrenament de fotbal, şi adolescentul de 16 ani ar fi băut mai multe energizante. De această dată înainte de efort, şi în ciuda faptului că o problemă cu inima l-a forţat să renunţe la sportul de performanţă.
- "Toţi stăteam aici, plângeam". Filmul tragediei din Timiș, unde un băiat de 16 ani a murit la fotbal, sub ochii...
- El este adolescentul care s-a stins sub ochii colegilor, pe un teren de fotbal din Timiș. În urmă cu un an, Chris...
- Adolescent de 16 ani, moarte fulgerătoare pe terenul de fotbal. Băiatul din Timiș a leșinat când se juca cu...
Localnic: Se ştia cu boli cardiace şi nu avea voie şi a băut şi energizante, trei am înţeles de la alţi copii.
Băiat: A venit şi nici nu a apucat să joace fotbal că a picat direct jos.
Copil: Mulţi colegi au spus că a băut energizant. Atunci, când s-a întâmplat, a băut trei.
Studiile arată că excesul de energizante poate provoca reacţii adverse grave - de la dureri de cap şi insomnie, până la dificultăţi de respiraţie, din cauza ingredientului principal.
Radu Ţincu, toxicolog: Dacă vorbim de cofeină, ea va stimula activitatea cardiovasculară. Poate să ducă la apariţia unor palpitaţii, a unor tulburări de ritm cardiac. Iar în cazul unor persoane care au anumite anomalii, acestea pot să determine chiar aritmii fatale.
Legea care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor a fost votată săptămâna trecută de Parlament. Chiar şi aşa, statisticile arată că 7 din 10 adolescenţi români beau energizante, peste media europeană.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰