Antena Meniu Search
x

Video Elicopterul BlackHawk a fost tractat din Piața Charles de Gaulle: e dus la Baza 90 Otopeni unde va fi supus unei expertize preliminare - VIDEO

Elicopterul militar BlackHawk care a aterizat forţat în Piața Charles de Gaulle din Bucureşti a fost tractat. Aparatul de zbor este dus la Baza Militară 90 de la Otopeni.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.07.2021, 22:39

Vezi și

Elicopterul a fost tractat cu ajutorul unui vehicul folosit pe aeroporturi, care ajută la parcarea sau tractarea avioanelor comerciale de linie. Convoiul a fost unul impresionant: maşini ale Poliţiei, Jandarmeriei, Armatei, precum şi ambulanţe SMURD au făcut parte din "alai". Procedura de tractare s-a realizat după ce o echipă de tehnici a Armatei Americane a pliat şi asigurat elicele.

Convoiul a fost o veritabilă atracţie pentru pietonii şi bicicliştii aflaţi în zonă. Iniţial, autorităţile anunţaseseră că elicopterul va fi transportat direct la baza Mihail Kogălniceanu. Aparatul de zbor va petrece noaptea la Baza 90 unde va fi supus unui expertize preliminare pentru a se stabili o posibilă cauză a incidentului care a avut loc dimineaţă.

Reamintim, un elicopter BlackHawk aparţinând Forţele Aeriene ale Armatei Americane participa la pregătirile pentur Ziua Aviaţiei Române când a început să piardă din altitudine, în jurul orei 10:10. Pilotul elicopterului a fost nevoit să aterizeze forţat în Piața Charles de Gaulle după ce a survolat la joasă altitudine aproximativ 2 kilometri, în căutarea unui loc în care să poată ateriza în siguranţă.

Incidentul nu s-a soldat cu pierderi de vieţi şi s-au înregistrat pagube materiale minore. Două maşini au fost avariate de stâlpii de iluminat public care au fost doborâţi de curenţii de aer provocaţi de elicele elicopterului. Un echipaj al Poliţiei Rutiere, aflat chiar în piaţă, a sesizat pericolul şi a eliberat întreaga zonă pentru a-i oferi pilotului o zonă de aterizare sigură.

Ministerul Apărării a emis un comunicat în care precizează că elicopterul a raportat o defecţiune tehnică, ceea ce a impus o aterizare de urgenţă. Tot MApN a precizat că zborurile de Ziua Aviaţiei, care ar fi urmat să aibă loc pe 21 iulie, au fost anulate. Ceremonia se va ţine prin depunere de coroane de flori la Monumentul Aviatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Elicopterul BlackHawk a fost tractat din Piața Charles de Gaulle: e dus la Baza 90 Otopeni unde va fi supus unei expertize preliminare - VIDEO