Antena Meniu Search
x

Video Un elicopter de război a aterizat forţat, printre maşini, în Bucureşti. Filmul complet al zilei: decizia de la sol care a evitat o tragedie

Viaţa bate filmul: un elicopter de război a aterizat forţat printre maşini în Piaţa Charles de Gaulle, una din cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti. Aeronava uriaşă a semănat panică peste oraş. Şoferii şi trecătorii au privit cu spaimă cum elicopterul şuieră pe lângă balcoanele caselor, trece razant pe lângă o florărie, dar în cele din urmă piloţii americani reuşesc o aterizare perfectă în rond. Nimeni nu e rănit.

de Andra Dolana

la 15.07.2021, 19:45

Vezi și

"Ăsta vine şi mai aproape. Wow! Asta zici că aterizează. Să dea naibii! Aterizează ăla. Ia uite, mamă! A distrus...", "M-am gândit că cade pe mine, nu am ştiut ce se întâmplă. Am fugit!" sau "Niciodată nu am auzit casa vibrând în halul ăsta, am crezut că e cutremur. Doamne, vibra casa! Zic, Doamne, ce se întâmplă?", sunt doar câteva dintre reacţiile martorilor şi ale oamenilor care locuiesc în zonă.

Copleşiţi şi înspăimântaţi, martorii povestesc scenele de film care s-au derulat în faţa lor. Era ora 10:10 dimineaţa, când pământul a început să vibreze, un vânt puternic a zguduit copacii şi un elicopter de război s-a apropiat vertiginos de pământ. Aparatul de zbor a trecut razant pe lângă case şi clădiri de birouri, pe deasupra şirului de maşini. A agăţat cablul de oţel dintre doi stâlpi de electricitate, pe care i-a doborât la pământ. În cădere, unul dintre stâlpi s-a prăbuşit peste o maşină şi al doilea a acroşat o dubă. Şoferii "au îngheţat" în trafic. Unii au reuşit să tragă pe dreapta, alţii chiar au putut să întoarcă. Şi locuitorii din zonă s-au speriat teribil.

Sub privirile îngrozite de spaimă ale sutelor de martori, pilotul militar a reuşit să aterizeze ca la punct fix în mijlocul intersecţiei. Chiar la Aviatorilor. "Băi, ăsta rupe copacii! Bine că-l pune jos! Pune-l jos frăţică! Mamă, nu se poate aşa ceva eşti nebun?!" sau "Doamne fereşte, dar şi pilotul bun! Poliţia era, dar nu ştia ce să facă, nu ştiau...

Noroc că nu era nimeni în sens! Efectiv nu era nimeni în sens!", au fost reacţiile celor care au asistat la întreaga scenă.

Pe acelaşi subiect

Trei elicoptere Black Hawk au decolat în formaţie, în jurul orei nouă dimineaţa, de la Baza Aeriană 90. Când au ajuns în Piaţa Victoriei, elicopterul din mijloc a rămas uşor în urmă. În dreptul Statuii Aviatorilor, aeronava a început să piardă altitudine, ca mai apoi să aterizeze forţat în intersecţia Charles de Gaulle. Aterizarea forţată a mastodontului n-a rănit, ca prin minune, pe nimeni. A paralizat însă traficul din zonă.

N-a fost doar noroc că tragedia a fost evitată. Şoferii din zonă au avut prezenţa de spirit să oprească maşinile când au văzut elicopterul. Iar poliţia susţine că un echipaj de la Rutieră a făcut diferenţa între viaţă şi moarte. "Dintr-o dată am auzit o zdruncitură, un zgomot puternic. Elicopterul era undeva la 20 de metri deasupra noastră. Au început să se mişte maşinile. Am oprit din toate direcţiile maşinile. Am avut şi noroc, celelalte maşini erau oprite la semafor, încă nu erau pe viraj", a declarat Adrian Ion, poliţist la Brigada Rutieră.

Intervenţia poliţiştilor nu a trecut neobservată. Armata americană a salutat contribuţia ofiţerilor români la aterizarea în siguranţă a aeronavei. Zeci de elicoptere ale MApN, MAI, SMURD şi ale americanilor au zburat azi pe cerul Capitalei. Se pregăteau pentru spectacolul de Ziua Aviaţiei din 20 iulie, eveniment la care ar fi trebuit să participe şi preşedintele Klaus Iohannis. După incidentul de azi, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a anulat spectacolul. E a doua oară în nici două luni când un elicopter Black Hawk aterizează forţat. La sfâşitul lunii mai, în Constanţa, în timpul unui exerciţiu militar NATO, pilotul a aterizat de urgenţă pe un câmp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un elicopter de război a aterizat forţat, printre maşini, în Bucureşti. Filmul complet al zilei: decizia de la sol care a evitat o tragedie