Antena Meniu Search
x

Elicopterul Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică: ”Puteam să asistăm la o tragedie”. Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate

Un elicopter al armatei americane a aterizat forțat chiar în mijlocul intersecţiei din Piața Charles de Gaulle din București, în această dimineaţă. În momentul aterizării, elicopterul a lovit doi stâlpi de electricitate, iar unul s-a prăbuşit peste o maşină parcată. Şi o dubă a fost avariată.

de Redactia Observator

la 15.07.2021, 17:21

Vezi și

Elicopterul făcea parte dintr-o formaţie care făcea antrenamente pentru zborul de Ziua Aviaţiei. În urma incidentului şeful Statului Major al Forțelor Aeriene a anulat ceremonia. Iar o comisie de specialişti din armata americană a preluat cazul pentru a stabili de ce aparatul de zbor a fost obligat să aterizeze de urgenţă.  Traficul rutier pe bulevardul Aviatorilor a fost reluat, joi, pe ambele sensuri, după ce fusese restricţionat în urma aterizării forţate a anunțat Biroul de presă al Brigăzii Rutiere. MApN a anunțat că pilotul a raportat o defecțiune tehnică și că pilotul a reușit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse.

Polițist martor la aterizarea forțată a elicopterului militar: Puteam să asistăm la o tragedie

Poliţiştii de la Rutieră au intervenit prompt la faţa locului pentru a bloca traficul, astfel încât să faciliteze aterizarea elicopterului, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea. "Dacă nu ar fi făcut lucru acesta, puteam să asistăm la o tragedie", a explicat reprezentatul Poliţiei. El a adăugat că poliţiştii au solicitat sprijin prin dispecerat şi s-au prezentat foarte repede 10 echipaje de poliţie rutieră care au dispus măsuri de restricţionare a traficului. 

Elicopterul zbura în formaţie alături de alte cinci aparate de zbor când a început să piardă altitudine în zona Aviatorilor. În imagini se vede cum se apropie periculos de mult de clădirile din zonă, apoi de maşinile de pe şosea. Iar în final, chiar înainte de aterizarea în mijlocul intersecţiei Charles de Gaulle loveşte doi stâlpi de iluminat, iar unul se prăbuşeşte peste o maşină. Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal. Va fi formată şi o comisie de specialişti din armata americană care va stabili cauzele incidentului.  

Pilotul elicopterului a anunţat că are probleme, iar intersecţia de la Charles de Gaulle a fost complet blocată de poliţiştii de la Rutieră. Dacă pe şosele a fost gol, pe trotuare a fost plin de curioşi ieşiţi să vadă ce se întâmplă.  Incidentul de azi din Bucureşti nu este primul în care este implicat un elicopter al armatei americane. În urmă cu aproape o lună, în zona Dobrogei a mai avut loc un incident asemănător. Tot în timpul unui exercițiu militar, elicopterul a fost nevoit să aterizeze urgent pe câmp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Elicopterul Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică: ”Puteam să asistăm la o tragedie”. Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate