Antena Meniu Search
x

Video Enoriaşă, luată la rost după ce a vrut să ia mai multe sticle de agheasmă. "Mai mare păcatul faceţi"

Zi mare pentru creştinii ortodocşi: Izvorul Tămădurii. Sărbătoarea închinată Maicii Domnului este celebrată în fiecare an în vinerea din Săptămâna Luminată. Mii de oameni au stat la coadă pentru a primi apa sfinţită. Se spune că agheasma ne fereşte de boli tot anul. Românii din alte ţări s-au conectat la cele sfinte cu ajutorul tehnologiei: au depus acatiste... online.  

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 10.05.2024, 20:19

Vezi și

Mii de credincioşi au luat drumul bisericii în această dimineaţă. În Constanţa, la Mănăstirea Dervent, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi un sobor de preoţi au ţinut slujba pentru 2.000 de pelerini veniţi din toată ţara.

Enoriaşă: Simţim o uşurare a corpului, o mulţumire sufletească. 

Enoriaş: Pace ş voie bună. Pace sufletească şi multă sănătate pentru toată lumea.

De la Mănăstirea Dervent, credincioşii au plecat în procesiune spre Izvorul făcător de minuni. Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit apele. 

Pe acelaşi subiect

"Oamenii sunt convinși că apa de aici, de la Izvorul Tămăduirii vindecă orice boală, iar crucile de la Mănăstirea Dervent sunt făcătoare de minuni", transmite Cristina Niţă, reporter Observator. 

IPS Teodosie: Această apă nestricăcioasă are putere de viață, de vindecare și care aduce tuturor sănătate, bucurie și împlinire. 

Peste 20 mii de pelerini au ajuns şi la biserica "Buna Vestire" din Brăila. Renumitul izvor cu apă curge chiar sub altarul bisericii. 

Enoriaşă: Am luat. Botezăm prin casă, pe lângă casă. Sărbătoare mare astăzi. Normal, e ca în ziua de Paşte.  

Enoriaşă: N-am simţit statul la coadă. E o luminare, o putere pe care o simţi când bei din sfânta agheasmă. 

Preot: Hristos Domnul va descoperi în noi un izvor de bunătate, un izvor de frăţietate, un izvor de pace. 

Izvorul de pace a fost tulburat de un conflict cu o enoriaşă, care voia să ia mai multe sticle de agheasmă. 

Enoriaş: Mai mare păcatul faceţi, chiar în ziua de azi. Dacă şapte oameni îţi spun că nu îţi dau. Părintele aşa ne-a spus, o singură sticlă. Doamnă staţi acolo. Daţi-vă un pic mai în faţă şi staţi acolo până mâine. 

Şi la Mănăstirea Ghighiu, din judeţul Prahova, zece mii de credincioşi au stat la coadă pentru a lua apa făcătoare de minuni de la izvor. Oamenii au așteptat în liniște să ajungă la icoana Maicii Domnului "Siriaca". Şi acolo unii au venit de la zeci de kilometri distanţă să se roage.

De Izvorul Tămăduirii, racla cu moastele Sfantului Ierarh Nicolae a fost adusa pentru prima oara la Manastirea Ghighiu, din Prahova. Credincioşii care nu au putut sa ajunga la sărbătoare au depus acatiste online. 

Maica Cipriana Lupaşcu, ghid Mănăstirea Ghighiu: Se poate trimite pe e-mailul mănăstirii și banii se pun în contul mănăstirii. Chiar dacă cineva nu are bani, este bolnav poate da telefon și spune numele prin telefon sau prin email. Oriunde s-ar află noi ne rugăm.

Agheasma luată de la biserică în Vinerea Luminată poate fi băută tot timpul anului. În această zi, tradiţia spune că nu se spală, nu se calcă şi nu se coase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Enoriaşă, luată la rost după ce a vrut să ia mai multe sticle de agheasmă. "Mai mare păcatul faceţi"