Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Erau atingeri care veneau de nicăieri". Cum şi-ar fi pedepsit un profesor universitar din Sibiu studenţii, în timpul cursurilor

Un nou scandal zguduie mediul academic! Un profesor de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este acuzat de studenți de tratamente abuzive și umilitoare. Studenții au depus recent o sesizare în care susţin că dascălul îi supune la diferite pedepse în timpul cursurilor. Mai mult, profesorul le-ar fi pus întrebări indecente despre viața lor intimă și le-ar fi vorbit într-un mod disprețuitor. Profesorul, însă, se apără şi spune că este nevinovat.

de Andrei Naiţă

la 15.10.2024 , 11:03

Peste 30 de studenți de la Facultatea de Psihologie a Universității Lucian Blaga din Sibiu au semnat o scrisoare adresată conducerii, în care denunță comportamentul abuziv al unui profesor. Dascălul i-ar fi forțat pe studenți să se urce pe mese ori pe scaune, și să stea în picioare în fața clasei, ca formă de pedeapsă, în anumite situații.

Studentă: Faptul că ridica, în mare parte, colegele mele pe bancă sau pe scaun sau le aducea în faţă şi le dădea drept exemplu. Acestea erau momentele în care deranjau ora în vreun fel sau puneau o întrebare. 

Profesor din Sibiu, acuzat de comportament abuziv

Vezi și

Cursanţii se plâng că dascălul ar fi întrecut mai multe limite. Profesorul le-ar fi pus întrebări indecente despre viața lor intimă și le-ar fi vorbit într-un mod disprețuitor. 

Pe acelaşi subiect

Studentă: Mai ales că nu a fost doar un episod izolat, se întâmpla ceva în fiecare săptămână. Că suntem analfabeţi funcţionali. Asta ne spunea extraordinar de des. Ne punea după să aplaudăm faptul că suntem analfabeţi funcţionali. Erau atingeri care ne făceau să ne simţim foarte incomod. Erau atingeri care veneau de nicăieri. El fiind bărbat, şi noi fiind toate fete, nu era corect ca un bărbat la vârsta lui, mai ales profesorul nostru, să ne pună mâna pe picioare, pe spate. 

Profesorul se apără, însă, şi spune că studenţii ar fi făcut toate aceste demersuri din răzbunare.

Profesorul acuzat: Contextul în care se petrece această întâmplare este următorul: 24 de studenţi din anul doi, din anul universitar anterior, au picat examenul la această materie. Drept urmare, au cerut prin această reclamaţie, ca eu să fiu înlocuit şi ei să dea examenul cu alt profesor, în aşa fel încât să nu mai repete anul.

Acum, comisia de etică a Universității Lucian Blaga din Sibiu a pornit o anchetă internă. Deşi nici un student nu a făcut o plângere oficială la poliţie, agenții s-au autosesizat.

Andrei Naiţă Like
Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » "Erau atingeri care veneau de nicăieri". Cum şi-ar fi pedepsit un profesor universitar din Sibiu studenţii, în timpul cursurilor