Antena Meniu Search
x

Video "Erau de-a dreptul maltrataţi". Bastonul de poliţist, instrument de tortură pentru doi fraţi din Arad. Tatăl vitreg a pus lacăt pe frigider pentru a-i înfometa

Copilărie de coşmar pentru doi fraţi, un băiat de nouă ani şi o fetiţă de zece ani, din Arad. Tatăl vitreg, poliţist, i-ar fi chinuit şi înfometat, ba chiar i-ar fi bătut crunt cu bastonul. Băiatul n-a mai suportat calvarul şi s-ar fi dus singur la postul de poliţie unde l-a reclamat. În loc să-şi apere copiii, mama s-a căsătorit cu individul ca să-i convingă pe oamenii legii că e un om bun. Planul nu i-a reuşit: copiii au ajuns în grija statului şi au obţinut ordin de protecţie împotriva părinţilor. 

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 19:47

Vezi și

Băiatul şi fata au trecut prin iad acasă într-o comună din Arad. Tatăl vitreg, agent la Poliţia Transporturi, în vârstă de 35 de ani, ar fi făcut instrucţie cu ei. Bastonul de poliţist s-a transformat în instrument de tortură pentru cei mici.

Şirul ororilor nu s-a oprit aici: i-ar fi legat de copacii din grădină, i-ar fi ţinut cu tălpile goale pe pietre şi cu mâinile ridicate. Poliţistul ar fi pus lacăt pe frigider şi îşi ţinea copiii înfometaţi. Mama ar fi ştiut totul, dar n-a mişcat un deget ca să-i ajute.

Oana Lazarescu, avocata copiilor: Erau de-a dreptul maltrataţi. Copiii aveau acces la mâncare doar când li se dădea voie. 

Drama copiilor fără apărare a ieşit la iveală luna trecută, după ce băiatul de doar nouă ani şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus la postul de poliţie unde le a povestit totul oamenilor legii. Asistenţii sociali au mers acasă la familie, însă n-au reuşit să-i confrunte pe părinţi.

Pe acelaşi subiect

Ligia Vostinar asistent social: Alo, Alo!

Reporter: Aţi mai fost la dânşii şi tot aşa nu v-au primit?

Ligia Vostinar asistent social: Da! Nu au deschis uşa. Doamna a motivat telefonic că este la serviciu. Copii merg la şcoală, nu zilnic, sunt neîmbrăcaţi corespunzător, afară e frig, ei erau îmbrăcaţi sumar. 

Abuzaţi de tatăl vitreg

În faţa colegilor săi de la poliţie, bărbatul a negat totul. În mod suprinzător, când a început ancheta, mama nu a fost de partea copiilor, ba chiar s-a căsătorit cu individul. Cu toate astea, cei mici au obţinut o hârtie prin care îşi ţin părinţii la distanţă. 

Oana Lazarescu, avocata copiilor: S-a obţinut un ordin de protecţie împotriva tatălui vitreg pe o perioadă de 6 luni, a mamei pe o perioadă de 2 luni.

Erika Stark dir DGASPC: Nu se vor întoarce acasă. Vor rămâne la noi într-o căsuţă de tip familial. 

Vecinii spun că nu ştiau ce se întâmpla în casă în spatele uşilor închise. 

Vecini: Se mai certa cu ei, aşa sunt copiii. Ştii legea şi o încalci, asta e problema. M-am mirat cum de a ajuns la chestia asta.

Poliţiştul mai are doi copii, dintr-o căsătorie anterioară. Este angajat al Ministerului de Interne din 2008 şi nu a avut reclamaţii până acum. Conducerea IPJ Arad nu a comentat cazul, iar bărbatul este încă în funcţie. Are dosar penal pentru violenţe în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

Drama celor doi copii nu este izolată. Doar anul trecut au fost semnalate 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor. Iar 14.000 chiar în familie!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » "Erau de-a dreptul maltrataţi". Bastonul de poliţist, instrument de tortură pentru doi fraţi din Arad. Tatăl vitreg a pus lacăt pe frigider pentru a-i înfometa