Antena Meniu Search
x

Video Este alertă la Brăila. Jandarmii, poliţiştii şi pompierii scotocesc câmpurile în căutarea unei ursoaice cu pui. Este prima dată în istorie când urşii ajung aici

Alertă în Brăila, urşii au coborât la câmpie. Autorităţile au desfăşurat forţe impresionante pentru găsirea animalelor sălbatice. Jandarmii au adus şi camere de termoviziune, însă fără succes. Urscoaica si cei doi pui sunt căutaţi zi şi noapte. Între timp, autorităţile au emis şi două mesaje Ro-Alert pentru a-i atenţiona pe localnici să aibă grijă. Vânătorii spun că este pentru prima dată în istorie când urşii ajung în această zonă. 

de Adrian Obreja

la 03.02.2024, 19:33

Vezi și

Jandarmi, poliţişti, pompieri, dar şi voluntari scotocesc cămpurile şi pădurile din Brăila în căutarea unei ursoaice cu pui, care a băgat spaima in localnci.  

Localnic: Am stat toată noaptea, să vedem, simt ceva... 

Reporter: Nu aţi apucat să vedeţi nimic dumneavoastră?

Localnic: Nu am ieşit de aici! 

Pe acelaşi subiect

Reporter: De frică.

Localnic: De frică, că vă daţi seama! 

Animalele sălbatice au fost văzute prima dată de un mecanic de locomotivă. Autorităţile cred că ursoaica cu puii au rătăcit mai mult de 40 de kilometri din munţii buzăului.

Gabriel Paraschiv, Jandarmeria BrăilaAvem în dotare un aparat de termoviziune şi un aparat de vedere pe timp de noapte. Încercăm să nu permitem accesul animalului sălbatic în localitate pentru a proteja populaţia. 

Localnicii, alertaţi pe RO-Alert

Animalele sălbatice au fost văzute în apropiere de localitatea Jirlău ultima dată. S-au emis imediat mesaje RO-Alert, prin care localnicii sunt sfătuiţi să evite zona, să rămână în locuinţă şi să păstreze distanţă faţă de animale. 

Ion Cristian, ISU Brăila: Prima dată a fost identificat între localităţile Făurei şi Surdila-Greci, iar cel de al doilea mesaj RO-Alert a fost dat în urma identificării ursului între localităţile Făurei şi Jirlău. 

Localnicii sunt îngroziţi. "Eu stau cam în afara satului şi îmi este teamă. Doamne fereşte", poveşteşte o femeie.  

Adrian Obreja, reporter Observator: Echipe ale Jandarmeriei şi Poliţiei monitorizează zona din vecinătatea localităţii Jirlău. Până la această oră, ursoaica şi puii nu au fost găsiţi. 

Este prima dată când apar urşi în Câmpia Bărăganului

Vânătorii spun că e prima dată când sunt semnalaţi urşi în Câmpia Bărăganului. Dacă vor fi prinse, animalele sălbatice vor fi tranchilizate şi relocate. 

Florin Țarălungă, director AJVPS Brăila: Prima dată în istoria AJVPS Brăila când auzim de prezenţa unui urs. Din experienţa mea ca şi vânător, nu am avut întâlniri cu exemplare de urs şi nici alţi vânători nu au semnalat. 

Cecilia Şerban, biolog Complex Muzeal Ştiinţele Naturii Galaţi: Caută hrană, intrând în competiţie îşi măresc arealul de distribuţie. Animalul caută alte refugii.

Anul trecut, autorităţile din Ploieşti au căutat aproape o lună un urs cu drone si camere de termoviziune. Într-un final l-au prins şi l-au eliberat în natură la limita judeţelor Prahova şi Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Este alertă la Brăila. Jandarmii, poliţiştii şi pompierii scotocesc câmpurile în căutarea unei ursoaice cu pui. Este prima dată în istorie când urşii ajung aici