Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Este momentul să te odihneşti, dragul meu frate". Judoka Adrian Merge a murit la doar 35 de ani, după o luptă cu o boală degenerativă incurabilă

La doar 35 de ani şi după o luptă cu o boală degenerativă incurabilă, fostul judoka Adrian Merge a plecat învins capul în faţa morţii. Clubul CSM Oradea, acolo unde portivul a activat în decursul carierei sale, a anunţat moartea subită a sportivului.

de Monica Palade

la 31.03.2023, 16:31

„Inima puternicului Adi Merge a incetat sa mai bata de astazi! Federatia Romana de Judo isi exprima tristetea profunda la aflarea acestei vesti si transmite sincere condoleante familiei. Ramas bun, campionule!”, a anunţat Federația Română de Judo.

Adrian Merge a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori. De asemenea, el a fost medaliat şi la alte competiţii naţionale şi balcanice, atât la juniori, cât şi la seniori. În anul 2011 el a participat la Campionatele Mondiale de judo, la categoria 73 kg, dar cel mai important rezultat pe plan internaţional l-a obţinut la Rotterdam în anul 2004, medalie de bronz la Campionatul European de cadeţi.

A pierdut cel mai important meci al său, cel cu viața

"Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 3-5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă. A făcut tot felul de tratamente şi în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat. Îmi pare aşa de rău de el, era un tip zdravăn! El a început activitatea la Liberty Oradea, fiind descoperit de antrenorul Valentin Bonca, după care l-am preluat eu la LPS - Liberty în 2000, apoi a ajuns la CSM, până în 2018, când s-a retras", a declarat pentru Bihoreanul, antrenorul Emil Morar, cel care în prezent este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.

Vestea morţii a căzut ca un trăsnet printre apropiaţi. „Dumnezeu să-i primească sufletul in Împărăția Sa oferindu-i odihna veșnica! Sincere condoleanțe”, „Judoka orădean Adrian Merge a pierdut cel mai important meci al său, cel cu viața... ”, „Este momentul sa te odihnesti dragul meu frate. Esti printre ingeri”, „Merge Adrian Nicolae ai fost un om cu caracter minunat si a fost mereu o placere sa ma antrenez cu tine .NU TE VOI UITA NICIODATA. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE SUFLET DRAG!”, „Ai fost o stea. Vei ramane de acuma vesnic o stea. Dumnezeu sa te odihneasca in pace prieten drag”, „Nu am cuvinte,este greu de înțeles...... ”, „Ai fost un luptator, un exemplu pentru noi toti, ai luptat cu zambetul pe buze si ai invins de fiecare data. Acum este momentul sa te odihnesti dragul meu frate. Esti printre ingeri … te vom iubi mereu. Dumnezeu sa-l primeasca in bratele Lui !”, „Profund îndurerat am am aflat de moartea prietenului nostru Adrian Merge. A plecat prea devreme , lăsând in urma numai Tristețe și Durere. Azi ne-a părăsit un om cu un suflet mare. Vei rămâne in sufletele noastre pentru totdeauna, și ma rog ca Dumnezeu sa te odihneasca in pace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Este momentul să te odihneşti, dragul meu frate". Judoka Adrian Merge a murit la doar 35 de ani, după o luptă cu o boală degenerativă incurabilă