Antena Meniu Search
x

Este posibil să fi circulat cazuri de Covid în noiembrie sau octombrie 2019, anunță OMS

Este „perfect posibil” ca să fi circulat cazuri de COVID-19 în noiembrie sau octombrie 2019 în Wuhan, China, a declarat marți liderul unei misiuni a Organizației Mondiale a Sănătății, care a cercetat originea coronavirusului.  

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 19:31

Este posibil să fi circulat cazuri de Covid în noiembrie sau octombrie 2019, anunță OMS
- Profimedia

Aceast lucru ar putea indica faptul că boala s-a răspândit în afara Chinei mai devreme decât s-a știut până acum. Echipa încă lucrează la stabilirarea traseului exact al virusului înainte de Wuhan, a declarat Peter Ben Embarek, un oficial al OMS specializat în boli zoonotice, care a condus misiunea de patru săptămâni a experților internaționali în China în ianuarie și februarie, relatează Reuters

Tedros Ghebreyesus critică atitudinea Chinei 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a criticat, marţi, atitudinea Chinei în ancheta privind originile pandemiei, cerând continuarea investigaţiei.

Chiar dacă experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care au fost în ianuarie şi februarie în China au stabilit că este "foarte improbabilă" ipoteza ca virusul SARS-CoV-2 să fi scăpat dintr-un laborator, Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut continuarea anchetei. "Trebuie să mergem înainte cu investigaţiile, probabil prin noi misiuni, ale unor experţi foarte specializaţi, pe care eu sunt pregătit să îi trimit", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a criticat autorităţile chineze deoarece nu au pus la dispoziţia experţilor internaţionali date primare despre pandemie.

Luni, Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că sunt necesare analize suplimentare asupra tuturor ipotezelor privind originea pandemiei. "Toate ipotezele de lucru merită analize suplimentare şi complete", a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus. Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au stabilit că principala ipoteză privind izbucnirea pandemiei se referă la transmiterea coronavirusului de la lilieci la om printr-un animal intermediar. Ipoteza ca virusul SARS-CoV-2 să fi fost scăpat dintr-un laborator este considerată "foarte improbabilă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Este posibil să fi circulat cazuri de Covid în noiembrie sau octombrie 2019, anunță OMS